Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Tips van Resy

Ik ben Resy Oonk en ben verantwoordelijk voor de PR/Communicatie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Ook ben ik werkzaam voor de Koninklijke Bibliotheek, als teamleider van het Landelijk Social Media Team. Ik begon mijn bibliotheekcarrière als jeugdbibliothecaris van de Bibliotheek Lichtenvoorde. 

Ik lees bij voorkeur thrillers en young adult, maar laat me ook heel graag leiden door tips van anderen: "Dat zorgt ervoor dat je regelmatig buiten je favoriete genres een boek leest. En dat is heel inspirerend!"

Als de dood

Met heel veel plezier geluisterd via de LuisterBieb! Spannend boek van plaatsgenoot Hartman. Vanuit verschillende perspectieven volg je de verhaallijn, wat het extra boeiend maakt. Natuurlijk ook als papieren boek te leen bij ons én als e-book bij de online Bibliotheek.

Reserveer het boek

Leen het e-book

Meer info over de LuisterBieb

Sluit alle deuren

De aanbeveling op de cover maakt dit boek voor mij niet helemaal waar. Ik ga toch voor Ira Levin. Maar zeker een spannend boek en een pageturner.

Reserveer het boek

Het bloemenmeisje

Wat een grandioos boek! Enorm spannend, heel bijzonder en een echte pageturner. Ik heb delen geluisterd, maar ben overgaan op lezen, omdat ik dan sneller de clou te weten zou komen.

Reserveer het boek

Leen het e-book

Leen het luisterboek

Ongemakkelijke mensen

Over dit boek kan ik heel kort zijn. Absolute aanrader voor iedereen die de zeventiger jaren heeft meegemaakt als kind. Wat een fijne schrijfstijl!

Tragikomisch verhaal over een familie waar nogal wat mis is, zonder oordeel gezien door de ogen van een kind.

Reserveer het boek

Leen het e-book

De cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door

Absoluut geen teleurstelling dit boek. Heerlijk om te lezen of te luisteren, elke keer een stukje. Wat krijg je goede zin van dit boek!

Reserveer het boek

Meer info over de LuisterBieb

Alfabet

Wat kan ik me verwonderen over de kwaliteiten van Charlotte Dematons. Wat is haar nieuwe prentenboek een parel! Uren en uren kun je je verliezen in dit boek, al zoekende naar alle voorwerpen met dezelfde beginletter. Geweldig voor kinderen, geweldig voor volwassen kinderen, maar ook geweldig om bijvoorbeeld in te zetten bij taallessen. Als dit wonderschone prentenboek geen Gouden Penseel gaat winnen, dan eet ik mijn schoen op.

Reserveer het boek

't Hooge Nest

Wat een indrukwekkend boek. Ik heb er nog dagen over nagedacht. Zoveel moed, zoveel triestheid, zoveel verschrikkingen. Een echte aanrader.

Reserveer het boek

Leen het e-book

Leen het luisterboek

De mooiste fotolocaties Oost-Nederland

Een absolute must voor fotografen met voorkeur voor natuurfoto's!
In het lijvige boek vind je fotolocaties (zelfs met gps en aanduiding van bijzonderheden) in de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland. Daarnaast in dit boek ook prachtige foto's.
Niet alleen een geweldig boek voor liefhebbers van fotograferen, maar ook een inspiratiebron voor wandelaars die op zoek zijn naar mooie plekjes.

Reserveer het boek

De bibliotheek van Parijs

Een aangrijpend boek over een bibliothecaresse in de Amerikaanse bibliotheek van Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verbindende kracht van literatuur tijdens deze crisis staat centraal en wordt prachtig beschreven. Maar ook echt een boek voor bibliothecarissen die nog gewerkt hebben met DDC, UDC en SISO.

Reserveer het boek

De 'Frieda Klein'-serie

Ben je toe aan binch-reading? Lees dan deze hele serie (8 delen) van Nicci French achter elkaar. Je bent even onder de pannen, maar je kunt je helemaal onderdompelen in het verhaal van psychoanalytica Frieda Klein. Elk deel heeft een eigen verhaallijn, maar de serie samen is ook één groot verhaal. Aanrader!
De titels zijn:
Blauwe maandag - Dinsdag is voorbij - Wachten op woensdag - Donderdagskinderen - Denken aan vrijdag - Als het zaterdag wordt - Zondagochtend breekt aan - De dag van de doden
 

Reserveer de delen

Leen het e-book of luisterboek

De woordsmid

Wat een mooi gegeven voor deze Young Adult: wat betekent taal voor een mens? Kun je met een paar honderd woorden goed communiceren met elkaar? In deze dystopische roman is de hoofdpersoon woordsmid en beheert de verzameling woorden. De leider van de samenleving wil eigenlijk terug naar een woordenloze maatschappij. Vlot geschreven en gloeiend spannend tot het laatste woord van het boek.

Reserveer het boek

Leen het e-book of luisterboek