Coronamaatregelen

Blijf bij je bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

Onze openingstijden blijven, ook tijdens de periode dat de maatregelen vanaf 28 november gelden, onveranderd. Dat betekent dat onze avondopenstellingen in diverse vestigingen blijven zoals ze normaal zijn. Ook activiteiten, die een eindtijd hebben van uiterlijk 20.00 uur, blijven doorgaan. 

Mocht je liever niet zelf je boeken uit willen zoeken in de Bibliotheek, dan kun je gebruikmaken van de AfhaalBieb.

Uitgelicht

 • Op de Leest

  De komende maanden presenteert het Foto Collectief Lichtenvoorde zich op 'De Leest'. Bekijk de foto's over het thema beroepen, ook het onderwerp van de Maand van de Geschiedenis én de Kinderboekenweek

 • Vrijwilligers gezocht

  Op dit moment zoeken we dringend vrijwilligers voor CINEbieb Eibergen en de VoorleesExpress, zowel voor Winterswijk als voor Berkelland. Bekijk onze pagina met vrijwilligersvacatures.

 • Ervaar het openbaar vervoer!

  OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens het maandelijkse inloopspreekuur veel gestelde vragen over reizen met bus en trein. Het bezoek aan het spreekuur in de Bibliotheek Ruurlo en Winterswijk is gratis!
  Het inloopspreekuur van 8 december in Ruurlo gaat niet door in fysieke vorm. Wel kan er op werkdagen van 10.00-12.00 uur gebeld worden met: 088-3037010.

 • Formulierenbrigade Berkelland

  De Formulierenbrigade houdt spreekuur in de Bibliotheek Borculo. Iedereen kan met vragen terecht in de bieb op elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur.
  Wel is het nog nodig om een afspraak te maken. Dat kan via 06–14176415 (Inge Aalders).
  I.V.M. DE HUIDIGE CORONAMAATREGELEN WORDT TOT EIND DECEMBER 2021 HET SPREEKUUR GEANNULEERD. BELLEN MET 06-14176415 IS NOG WEL MOGELIJK.

AfhaalBieb

De AfhaalBieb blijft voorlopig bestaan. Vanaf 20 mei kun je tasjes afhalen in de hal van je Bibliotheek. De AfhaalBieb is dan bedoeld voor de kwetsbare doelgroep, die liever nog niet zelf boeken komt uitzoeken.

Agenda

Online Bibliotheek

e-books

E-books lezen? Of toch liever een boek luisteren? Neem een kijkje in het online aanbod, speciaal voor bibliotheekleden.

Hulp nodig bij het gebruik van de online Bibliotheek? Bijvoorbeeld om luisterboeken of e-books op onlinebibliotheek.nl te downloaden? Neem dan contact met ons op via 088-0062929 (elke werkdag bereikbaar van 9:00-12:30 uur en van 13:30-17:30 uur). 

TijdschriftenBieb

Alle leden van de Bibliotheek kunnen nu als pilot maar liefst 16 tijdschriften op hun tablet of smartphone lezen. Ook oude nummers zijn beschikbaar. Veel leesplezier gewenst!

Nieuw! Online cursussen voor leden