Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Tips van Annita

Ik ben Annita Oonk en u kunt mij tegenkomen in de vestigingen Winterswijk, Lichtenvoorde en Groenlo. Ook de kinderen kunnen mij herkennen ik ben medewerker jeugd en educatie en kom ook vaak op de scholen.

Ik houd van spannende boeken, maar ook een chicklit tussendoor vind ik lekker
vooral als ik erg druk ben. Daarnaast lees ik jeugdboeken om kinderen advies te geven het juiste boek te vinden.

Op de vlucht

Auteur: Sharon Bolton

Het verhaal is meteen pakkend, zodat je blijft lezen. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je telkens denkt, nog eentje dan. Het verhaal wordt verteld in het heden en je leert de zussen uit het verhaal beter kennen door de flashbacks. Daarnaast lopen nog twee verhaallijnen.

Sharon Bolton verrast in dit boek met een aantal plotwendingen die je niet aan ziet komen. Om die reden ben ik nadat ik het uit had weer voor in gaan bladeren om te kijken of ik ergens overheen had gelezen. Wat heel goed kan want Sharon Bolton heeft een bloemrijke schrijfstijl met veel vergelijkingen.

Dit boek is als e-book te leen, maar ook als luisterboek.
Dat laatste is zeker aan te raden als je nog andere dingen moet doen, maar dat wel samen kan met luisteren. (Ik heb dit gedaan, omdat ik niet kon stoppen met lezen). Hymke de Vries leest het spannend, met een lekker tempo voor.

Reserveer het boek

Leen het e-book

Meer info over de LuisterBieb

Gegijzeld

Auteur: Clare Mackintosh

Toen ik dit boek zag, sprak het uiterlijk mij aan. Ik draaide het boek om om de flaptekst te lezen. Helaas geen info, alleen quotes van o.a. auteurs. Ik sloeg het boek open en las de proloog en het tekstblad voor de proloog. Dat maakte me zo nieuwsgierig dat ik boek heb meegenomen. Niet voor niets dus, want het boek had mij dusdanig in zijn greep dat ik het graag aan wil raden aan andere lezers.

Het verhaal is opgedeeld in vnl. hoofdstukken verteld vanuit de hoofdpersonen Mina en Adam. Een stel dat een moeilijke periode doormaakt in hun huwelijk. Niet alleen veroorzaakt door hun geadopteerde dochter met hechtingsproblemen, maar ook omdat Mina denkt dat Adam vreemd is gegaan. Mina is stewardess, maar wilde eigenlijk piloot worden. Die opleiding heeft ze niet afgemaakt. Om de kerst niet met haar man door te brengen ruilt ze een dienst met haar collega om met de langste vlucht ever mee te gaan van Londen naar Sydney. Als zij een briefje van een passagier ontvangt (via een collega) waarop staat dat zij de aanwijzingen moet volgen anders zal er iets met haar dochter gebeuren, staat ze voor een moeilijke keuze. Het lot van honderden mensen ligt in haar handen. Voor wie kiest ze de passagiers of haar dochter?

Het boek is vlot geschreven, veel dialogen, ook vanuit enkele passagiers, waardoor het prettig leest. Vooral de epiloog is erg verrassend. Mede daardoor is het een perfect verhaal dat inderdaad schreeuwt om een verfilming, zoals ook te lezen is achterop het boek (Goodreads).
 

Reserveer het boek

Beluister het luisterboek

Binnenkort volgt een nieuwe tip