Tips van Elske

Ik ben Elske Bakker, en u kunt mij af en toe tegenkomen in de vestigingen Groenlo en Winterswijk. Als BoekStartcoach ben ik voornamelijk op pad; ik bezoek de verschillende consultatiebureaus in de regio’s Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Ook verschillende kinderopvanglocaties bezoek ik als BoekStartcoach. Daarnaast ben ik projectleider voor de VoorleesExpress in Winterswijk.

Naast het lezen van waargebeurde verhalen en literaire thrillers, vind ik een chicklit af en toe heerlijk. Ook hou ik nog erg van de jeugdboeken uit ‘mijn tijd’. Boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw, Anke de Vries, etc…

De kleine moeder van Bergen-Belsen

Auteur: Hetty Verolme

Boeken over de Tweede Wereldoorlog hebben mij altijd geboeid. Vooral waargebeurde verhalen, zoals deze. Dit boek gaat over een jong Joods meisje dat met haar beide ouders en broertjes tijdens een razzia uit hun huis wordt gejaagd. Na een afschuwelijk reis komen ze terecht in het kamp Bergen-Belsen. Hier verblijven ze uiteindelijk meer dan een jaar. De spanning die ze continue met zich meedragen, niet wetend wat er komen gaat, zijn amper voor te stellen. Het verhaal zelf is helaas vreselijk, het boek wel echt een aanrader.

Leen het e-book

Zoeken naar Lena

Auteur: Maureen Myant

De titel is een beetje saai, en dat is jammer, want het boek is dat zeker niet. Het verhaal speelt zich af in Tsjechië, 1942, middenin de oorlog.

Jan is 11 jaar als hij toevallig in het bos is wanneer er een razzia plaats vindt in zijn dorp. Vanuit een boom ziet hij hoe alle mannen, waaronder zijn vader, worden neergeschoten. Zijn moeder en twee zussen zijn meegenomen.

Hij vlucht weg, niet wetend waarheen. Onderweg komt hij erachter dat zijn kleine zusje Lena bij een Duits boerengezin is ondergebracht als pleegkind, om een goed Nazi-meisje te worden. Zijn moeder en oudere zus zijn naar een concentratiekamp gebracht. Jan zet alles op alles om zijn zusje Lena terug te vinden.  

Deze bizarre zoektocht van de jongen geeft weer hoe de oorlog alles ontwricht in een land. En dat je soms niemand meer kunt vertrouwen. Een boek dat je het liefst niet meer weg legt.

Reserveer het boek

Gebonden

Auteur: Emma Chase

Verteld vanuit het perspectief van een man; interessant en vooral grappig. De humor en het sarcasme waarmee het geschreven is, vond ik een welkome afwisseling.

Het verhaal gaat over Drew, een succesvolle, rijke zakenman die niet gewend is ‘nee’ te horen. Maar dan ontmoet hij, uiteraard, een dame.
Echter loopt hun ontmoeting en de tijd daarna niet geheel zoals Drew gewend is.

Het verhaal is romantisch maar soms grof, grappig en ook weer meeslepend. Je wilt echt weten hoe het afloopt. Zo’n boek dat je op een zomeravond het liefst in één ruk uitleest.  Naast romantiek wordt ook de seks niet overgeslagen. Niet voor de preutse lezers ;)

En er zijn nog meerdere, los van elkaar te lezen, delen…!

Reserveer het boek

Leen het e-book