Onze vestigingen zijn op Goede Vrijdag geopend tot 17.30 uur. Op Tweede Paasdag zijn we gesloten.

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 60)

 • Gratis cursus 'Online solliciteren' Bekijk details

  20 maart 2023

  Op donderdagavond 6 april (19.30 uur) start de gratis cursus ‘online solliciteren’ in de Bibliotheek Winterswijk. In vijf lessen word je klaargestoomd om de online arbeidsmarkt te gaan veroveren.

 • Bieb aan De Leest opgesierd met kunst-schoenen Marianumleerlingen Bekijk details

  20 maart 2023

  De komende maand zijn de grote etalageramen van de Lichtenvoordse bibliotheek het decor van wel een heel bijzondere tentoonstelling. In de bieb worden kunst-schoenen geëxposeerd, vervaardigd door derdejaars leerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde. Dat de Bibliotheek aan ‘De Leest’ is gevestigd en Lichtenvoorde natuurlijk een geschiedenis van schoenmakers kent, maakt de plek van deze tentoonstelling nóg toepasselijker. De geëxposeerde werken staan zo opgesteld dat ze vanaf buiten...

 • Nationaal Onderduikmuseum zoekt verhalen en documenten Bekijk details

  20 maart 2023

  Op zaterdag 1 april aanstaande, van 10.00-13.00 uur, is Bert Smeenk, namens het Nationaal Onderduikmuseum, aanwezig in de Bibliotheek Eibergen. Het museum is op zoek naar verhalen, voorwerpen en documenten, die te maken hebben met (het onderduiken) in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast gaat de belangstelling van het museum uit naar informatie over het Dutch National Battalion. Iedereen met informatie, in de vorm van verhalen of documenten, is die ochtend van harte welkom in de Bibliotheek aan de Grotestraat...

 • Gratis workshop 'Veilig online bankieren' in Winterswijk Bekijk details

  20 maart 2023

  Op maandagochtend 17 (10.00 uur) en woensdagavond 19 april (19.00 uur) wordt, in samenwerking met de Regiobank Hypotheek Advies Centrum, in de Bibliotheek Winterswijk een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Gratis workshop 'Veilig online bankieren' in Groenlo Bekijk details

  20 maart 2023

  Op dinsdagavond 18 april, om 19.00 uur, wordt, in samenwerking met de Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Groenlo een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Rosalie winnares regioronde Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  11 maart 2023

  Rosalie Kos uit Winterswijk heeft zaterdagmiddag 11 maart de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Zij plaatst zich hiermee voor de provinciale finale op 17 april aanstaande in Arnhem. De regionale finale was voor de winnares een thuiswedstrijd. Deze vond namelijk plaats in de theaterzaal van het Gerrit Komrij College te Winterswijk, de school waar ook de bibliotheek gevestigd is.

 • 'Tekenen in de ruimte' bij BIEBlab Lichtenvoorde Bekijk details

  10 maart 2023

  Op donderdag 23 maart, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab aan de slag met de 3D-pen, waarmee je gaat tekenen in de ruimte. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Werkzaamheden koppeling Online Bibliotheek Bekijk details

  9 maart 2023

  Van vrijdagmiddag 9 maart tot en met maandag 13 maart wordt er gewerkt aan de koppeling van onze Bibliotheek met de Online Bibliotheek. Dat heeft een paar kleine gevolgen.

 • Infoavond belastingaangifte inkomstenbelasting Bekijk details

  3 maart 2023

  Op vrijdag 31 maart 2023 (19.30 uur) verzorgt Dick van Silfhout in de Bibliotheek Lichtenvoorde een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avond is gratis, maar aanmelden op www.oostachterhoek.nl/belasting is wel nodig.

 • Gratis webinar over mediagebruik voor (groot)ouders Bekijk details

  3 maart 2023

  Ter gelegenheid van de Media Ukkie Dagen organiseert de Bibliotheek op dinsdagavond 28 maart het (landelijke) webinar ‘Kom in beweging met media’. Deelname is gratis en het webinar begint om 20.00 uur. Meer info is te vinden op www.oostachterhoek.nl/mud23, waar registreren voor het webinar ook mogelijk is.

Paginanavigatie