Nieuws

 • Eerste Open BIEBlab groot succes

  3 november 2017

  Het eerste Open BIEBlab kende vandaag een vliegende start. Vele kinderen (en ouders) vonden de weg naar de Eibergse bibliotheek.

  Bekijk details van Eerste Open BIEBlab groot succes

 • Workshops 21ste eeuwse vaardigheden Sterrenpalet

  3 november 2017

  Basisschool Het Sterrenpalet is in de maand november vier keer te gast in de Eibergse bibliotheek. De school is uitgenodigd voor vier workshops over 21ste eeuwse vaardigheden.

  Bekijk details van Workshops 21ste eeuwse vaardigheden Sterrenpalet

 • Boekjes&Babbels Lichtenvoorde

  3 november 2017

  Donderdag 2 november was de opkomst bij het voorlezen tijdens Boekjes&Babbels in Lichtenvoorde wel bijzonder groot. Wat een gezelligheid!

  Bekijk details van Boekjes&Babbels Lichtenvoorde

 • Nieuwe Klik & Tik cyclus van start

  30 oktober 2017

  Op 30 oktober startten in de Bibliotheek Ruurlo een tweetal enthousiaste cursusgroepen met hun bijscholing op het gebied van basisvaardigheden v.w.b. de computer.

  Bekijk details van Nieuwe Klik & Tik cyclus van start

 • Griezelnacht in Eibergen, gruwelijk eng

  28 oktober 2017

  EIBERGEN - Het thema van de Kinderboekenweek 2017 die van 4 tot 15 oktober werd gehouden, is Griezelen, onder het motto: Gruwelijk Eng! Naast de scholen die een speciaal voor het thema samengesteld lespakket bij de boekhandel kunnen bestellen, met onder meer het Kinderboekenweekgeschenk, doen ook de bibliotheken mee. Je kunt er terecht voor films, kranten, tijdschriften, boeken en evenementen. De bibliotheek Oost-Achterhoek, onder leiding van consulent Educatie Jeugd Rianne Eijnatten, heeft het thema...

  Bekijk details van Griezelnacht in Eibergen, gruwelijk eng

 • Bibliotheek boekt certificeringssucces

  27 oktober 2017

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft voor de derde maal op rij de landelijke certificering binnengehaald. De Stichting Certificering Openbare Bibliotheken heeft onlangs voor vier jaar haar goedkeuring gegeven aan de Bibliotheken in Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De wethouders Joke Pot (Berkelland), René Hoijtink (Oost Gelre) en Rik Gommers (Winterswijk) hebben in september de certificeringsbordjes voor hun gemeente bevestigd in respectievelijk de bibliotheken in Eibergen, Groenlo en Winterswijk.

  Bekijk details van Bibliotheek boekt certificeringssucces

 • Sterker door Digisterker

  26 oktober 2017

  De afgelopen week hebben de deelnemers aan de cursus Digisterker in Winterswijk hun certificaat ontvangen.

  Bekijk details van Sterker door Digisterker

 • Alle records verbroken in voorleestent Zwarte Cross

  22 juli 2017

  Voor het zesde achtereenvolgende jaar was de Bibliotheek aanwezig op het Zwarte Cross-festival in Lichtenvoorde. Jaarlijks zijn de Achterhoekse bibliotheken (dit jaar aangevuld met ollega’s uit Overijssel), present om voor te lezen in het Blagenparadijs, het deel van de Zwarte Cross dat exclusief bedoeld is voor kinderen (en ouders). Het voorleesteam heeft enkele jaren geleden de officiële status van Tante Rikies voorleesteam gekregen. Ruim 2000 bezoekers kende de voorleestent dit jaar, bijna een...

  Bekijk details van Alle records verbroken in voorleestent Zwarte Cross

 • Eerste Winterswijkse Digisterker-certificaten uitgereikt

  1 juni 2017

  Winterswijk, 1-6-2017 – Maar liefst acht deelnemers hebben afgelopen dinsdag uit handen van wethouder Gert-Jan te Gronde het certificaat ‘Digisterker’ ontvangen. Zij volgden allen deze cursus, waarbij verschillende aspecten van de digitale overheid aan de orde komen.

  Bekijk details van Eerste Winterswijkse Digisterker-certificaten uitgereikt