Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 92)

 • Workshop 'Vakantie zoeken, online boeken' Bekijk details

  2 december 2022

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert op woensdagavond 14 december (19.00 uur), in de vestiging Winterswijk, de Digitheek-workshop ‘Vakantie zoeken, online boeken’. De workshop is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/vakantie of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • BIEBlab en Boer Boris tijdens 'Let it Snow' Bekijk details

  2 december 2022

  Op zondag 11 december, tijdens ‘Let it Snow’, is ook de Bibliotheek Lichtenvoorde van 12.00-17.00 uur geopend. Er zijn diverse gratis activiteiten voor kinderen, maar gewoon even een krant of tijdschrift lezen is natuurlijk ook mogelijk. De Bibliotheek biedt een warme plek!

 • 'First Cow' op het witte doek bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  25 november 2022

  Op donderdagavond 8 december wordt de film ‘First Cow’ vertoond bij CINEbieb in de Bibliotheek Groenlo. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Workshop 3D-printen in kerstsfeer voor volwassenen Bekijk details

  25 november 2022

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert op woensdagavond 7 december (19.00 uur), in de vestiging Neede, de Digitheek-workshop ‘Kerstornamenten maken met de 3D-printer’. De workshop is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/3dprintenkerst of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Robotkassa's van de toekomst in BIEBlab Bekijk details

  25 november 2022

  Op donderdag 8 december, vanaf 15.00 uur, staat het BIEBlab in Lichtenvoorde in het teken van robotkassa’s. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in één van de bibliotheekvestigingen en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Robotkassa's van de toekomst in BIEBlab Bekijk details

  25 november 2022

  Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 november (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van robotkassa’s. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Peutervoorstellingen in Oost Gelrese bibliotheken Bekijk details

  25 november 2022

  Op woensdag 7 december en zaterdag 10 december kunnen alle kinderen van 2 tot 5 jaar met hun ouders naar een gratis voorstelling. In Lichtenvoorde is op 7 december de voorstelling ‘Pim en Pom vieren feest!’ te zien en in Groenlo kunnen de peuters met hun ouders op 10 december naar ‘Hé, wie zit er op de WC’. In beide vestigingen begint de voorstelling om 10.30 uur. Deze activiteit is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk en kan op www.oostachterhoek.nl/peutervoorstellingen of in de twee bibliotheken....

 • Decemberfilms CINEbieb Berkelland bekijken meer dan waard Bekijk details

  25 november 2022

  In december is het filmprogramma in de Berkellandse bibliotheken weer goed gevuld. De Berkellandse vrijwilligers van CINEbieb vertonen vier verschillende films. Na afloop is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Let op: de film in Borculo wordt vertoond in de Synagoge, dit in verband met de verhuizing van de Bibliotheek Borculo.

 • Try-out oudejaarsconference Frans Miggelbrink Bekijk details

  25 november 2022

  Een unieke kans op een geweldige avond! Frans Miggelbrink gaat op donderdagavond 8 december zijn oudejaarsconference in Winterswijk try-outen bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.oostachterhoek.nl/frans of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Bibliotheek Borculo verhuist in december Bekijk details

  16 november 2022

  De Borculose vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek verhuist in de maand december naar het centrum van het historische stadje. De nieuwe locatie is gevestigd aan Muraltplein 44. Deze locatie is een tijdelijke oplossing voor de huisvesting van de Bibliotheek. In verband met de verhuizing is de Borculose vestiging in de maand december gesloten.

Paginanavigatie