Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 74)

 • Inloop Informatiepunt Digitale Overheid in Whemerhof Bekijk details

  30 juli 2023

  Vanaf heden kan iedereen die vragen heeft over de sites van de overheid terecht in ‘Ontmoetingscentrum Whemerhof’ in Winterswijk. Elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur is er een gespecialiseerde medewerker van de Bibliotheek Oost-Achterhoek aanwezig om u verder te helpen. Daarnaast zijn we elke eerste woensdagmiddag van de maand bij het Repair Café in dezelfde plaats.

 • Winnende corsofoto’s in bieb Bekijk details

  25 juli 2023

  De komende maanden zijn de ramen van de grote cursusruimte De Dahlia van de Bibliotheek Lichtenvoorde gevuld met de winnende foto’s van de wedstrijd die de Stichting Bloemencorso jaarlijks uitschrijft. Daarnaast staat de maquette ‘Cowboys’ van corsogroep Lansink Bluiminck in de ruimte. De foto’s zijn te zien vanaf ‘De Leest’, de maquette is te bewonderen tijdens de openstelling van de Bibliotheek.

 • Bibliotheek Oost-Achterhoek vertelt nu ook digitale beeldverhalen Bekijk details

  13 juli 2023

  Dankzij een bijdrage uit het stimuleringsfonds Twinning Participaties heeft de Bibliotheek Oost-Achterhoek dit jaar kunnen investeren in een set met 16 VR-headsets. Door deze brillen kunnen deelnemers aan een workshop een virtuele werkelijkheid ervaren.

 • Winnares schenkt lidmaatschap bieb aan Katja Bekijk details

  15 juni 2023

  Winnares van een jaarlidmaatschap van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Jacqueline Bos, heeft haar gewonnen prijs weggegeven aan Katja Tamantseva. Het abonnement werd zaterdag 10 juni aan Katja overhandigd door directeur Martien Louwers van de bibliotheek.

 • Maand juni LEGO-maand bij BIEBlab Bekijk details

  1 juni 2023

  In de maand juni organiseert het BIEBlab in Lichtenvoorde twee activiteiten waar LEGO bij aan te pas komt. Op donderdag 15 juni, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab aan de slag met LEGO WeDo. Twee weken later kun je leren hoe je een animatie maakt met LEGO. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Werken aan je presentatie in Eibergse bibliotheek Bekijk details

  26 mei 2023

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert een reeks netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat netwerken centraal en gaan deelnemers aan de slag met interactieve oefeningen om hun sollicitatievaardigheden te vergroten. De meetings zijn gratis te bezoeken, aanmelden is noodzakelijk. De volgende vindt plaats op 7 juni 2023 (vanaf 10.00 uur) aanstaande. Aanmelden kan op www.oostachterhoek.nl/jobon, of door je aan te melden in één van de vestigingen.

 • Leen een Levend Boek in Lichtenvoorde Bekijk details

  26 mei 2023

  Op zaterdag 10 juni worden er, naast papieren boeken, ook Levende Boeken uitgeleend in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Van 10.00 -13.00 uur kun je terecht om kennis te maken met de Levende Boeken van de Living Library. Het lenen van de Levende Boeken is geheel gratis. Meer info is te vinden op www.oostachterhoek.nl/livinglibrary.

 • Gratis workshop 'Veilig online bankieren' Bekijk details

  22 mei 2023

  Op maandag 5 juni, om 14.00 uur, organiseren we, in samenwerking met Regiobank Wormgoor Assurantiën, in de Bibliotheek Eibergen een workshop ‘Veilig online bankieren’. De workshop is gratis te bezoeken. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • Train je eigen robotje bij BIEBlab Bekijk details

  26 april 2023

  Op donderdag 11 mei, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab in het Lichtenvoorde een robotje, de Ozobot, programmeren. Het aanmelden voor deze workshop gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Documentaire Grensherinneringen Bekijk details

  24 april 2023

  Op woensdagavond 11 mei is de prijswinnende documentaire Grensherinneringen te zien in de Bibliotheek Lichtenvoorde. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt €3,50. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting en betalen € 2,50. Reserveren is noodzakelijk en kan in de bibliotheek of via www.oostachterhoek.nl/grensherinneringen

Paginanavigatie