Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Over de bieb

Over ons

In 2005 zijn de bibliotheken in Borculo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede, Ruurlo en Winterswijk samen gegaan onder de naam Bibliotheek Oost Achterhoek.

De Bibliotheek staat voor een fijn en waardevol netwerk in de samenleving met ontmoetingsplaatsen voor iedereen, laagdrempelig en waardenvrij. Samen met partners in het onderwijs, culturele sector en sociale domein stimuleren wij inwoners in al hun eigenheid hun vaardigheden te ontwikkelen. Wij creëren een inspirerende plek voor ontspanning en ontwikkeling, waar verbindingen tot stand komen en samengewerkt wordt.

Alle inwoners verdienen de kans hun talenten te ontplooien en moeten optimaal kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daar hebben ze kennis en verbeeldingskracht voor nodig. Wij stimuleren en organiseren het creëren, delen en toegankelijk maken van kennis en verhalen. We dagen mensen uit om verder te kijken en helpen ze verder te komen. Maar natuurlijk gunnen wij mensen ook een plek om lekker te lezen in een boek, tijdschrift of online.

Beleidsplan 2024-2027

In het beleidsplan 2024-2027 hebben we onze ambities voor de komende jaren geformuleerd. Wehebben gekozen voor een beleidsplan op hoofdlijnen. Jaarlijks wordt het beleidsplan vertaald in een activiteitenplan met concrete doelstellingen.
 

Beleidsplan 2024-2027

Algemene voorwaarden

Wanneer je gebruik wilt maken van de diensten van de bieb, ga je akkoord met de algemene voorwaarden die we daarbij stellen. Deze kun je hier inzien.

 

 

De algemene voorwaarden

Privacy Statement

Voor het aanmaken van een abonnement hebben we persoonsgegevens nodig. In dit Privacy Statement leggen we uit hoe we omgaan met de persoonsgegevens die we verwerken.
 

 

Het privacy statement

Jaarstukken

Op deze pagina vind je de jaarstukken, het jaarverslag en de jaarrekening, van de afgelopen jaren.

 

De jaarstukken

ANBI-status

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft zo'n status.

 

De ANBI-Status

Certificering

De Bibliotheek Oost-Achterhoek mag zich in 2017 opnieuw voor enkele jaren gecertificeerde bibliotheek noemen. De Bibliotheek voldoet aan de in 2017 gestelde eisen.

De certificering

Biebpanel

Onder de noemer BiebPanel onderzoeken de Nederlandse Bibliotheken op allerlei manieren wat leden en niet-leden zoal bezighoudt.

Het biebpanel

Raad van Toezicht

De Stichting Bibliotheek Oost-Achterhoek kent een Raad van Toezicht en een directeur/bestuurder. 

De Raad van Toezicht

Vacatures

Wil jij graag werken voor de bieb? Dit kan zowel als werknemer als vrijwilliger. Kijk hier welke vacatures open staan.
 

Vacatures