Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

VoorleesExpress en DoorleesExpress

VoorleesExpress

Als de Bibliotheek Oost-Achterhoek willen we kinderen helpen die moeite hebben met taal. We zijn daarom een samenwerking aangegaan met de VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Dit project kan niet draaien zonder vrijwilligers. We zoeken dan ook regelmatig vrijwilligers voor de regio's Oost Gelre, Winterswijk en Berkelland, die het leuk vinden om bij een gezin thuis voor te lezen aan kinderen en om taalspelletjes te doen.

Als voorlezer van de VoorleesExpress ga je twintig weken lang, bij een gezin thuis voorlezen aan kinderen van 3 t/m 8 jaar. Je doet dit één keer per week op een vaste middag of avond. Door interactief voor te lezen stimuleren we de taalontwikkeling, versterken we het gevoel voor taal en vergroten we de woordenschat van deze kinderen.

De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling. Je gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd kunnen worden in taal. Daarbij ben je een coach voor de ouders, en streef je ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in (voor)lezen en de taalontwikkeling. Je zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.
Duur: 20 weken, inclusief voorbereiding, contactmomenten en training
Tijd: 50 uur, inclusief voorbereiding, contactmomenten en training

Heb je interesse en wil je als vrijwilliger voor de VoorleesExpress aan de slag? Of wil je graag nog iets meer weten? Neem dan contact op met onze projectleider Anke Banning. Dat kan via ons Servicebureau (088-0062929) of door een e-mail te sturen middels onderstaande knop.

DoorleesExpress

De DoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen (8-12 jaar), die moeite hebben met taal en lezen, extra aandacht krijgen. Vrijwilligers gaan twintig sessies met het kind en de ouders aan de slag.

De DoorleesExpress is een ‘broertje’ van de VoorleesExpress. Het verschil is dat het zich richt op kinderen die zelf al kunnen lezen. 

Heb je interesse en wil je als vrijwilliger voor de DoorleesExpress aan de slag? Of wil je graag nog iets meer weten? Neem dan contact op met onze projectleider Anke Banning. Dat kan via ons Servicebureau (088-0062929) of door een e-mail te sturen middels onderstaande knop.


www.oostachterhoek.nl/voorleesexpress
www.oostachterhoek.nl/doorleesexpress