Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Boekjes & Babbels

Boekjes & Babbels

Het allergezelligste uurtje in de Bibliotheek Oost-Achterhoek is toch wel 'Boekjes & Babbels'. Tijdens dit uurtje wordt er natuurlijk voorgelezen aan baby's/peuters en hun ouders. Maar daarnaast is het een erg leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken, onder het genot van een kopje koffie of thee. En natuurlijk kunt u samen met uw kindje boeken uitzoeken voor thuis. Aanmelden is niet meer nodig, je mag gewoon met je kindje komen :-)

Voorlezen en Boekjes & Babbels
Voorlezen aan kinderen is erg belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot hun woordenschat. Ook draagt het bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar het belangrijkste van voorlezen is natuurlijk het plezier!

Tijdens onze Boekjes & Babbels staat de ene keer een (prenten)boek centraal en de andere keer een thema. Het (prenten)boek is vooral geschikt voor peuters (2 tot 4), terwijl er bij een thema ook jongere kinderen (0-4) kunnen meegenieten.

0- tot 4-jarigen
Tijdens deze bijeenkomsten wordt er voorgelezen aan de hand van een thema. Dit zijn meestal  meerdere boekjes en soms een kleine activiteit over hetzelfde thema. Daarnaast is Boekjes & Babbels een leuk moment om contact te leggen met andere ouders. Ook BoekStart zal tijdens deze ochtenden aan de orde komen.

2- tot 4-jarigen
Tijdens deze bijeenkomsten staat één boek centraal, dat zal worden voorgelezen. Het voorlezen kan in verschillende vormen plaatsvinden. Het verhaal kan gewoon voorgelezen worden uit een boek, maar het kan ook verteld worden met grotere vertelplaten in een kamishibai (vertelkastje). Na het lezen is er voor de peuters vaak een kleine activiteit, als verrijking van het gelezen verhaal. Ouders kunnen, onder het genot van een kopje koffie, informatie inwinnen over bijvoorbeeld (voor)lezen of over het gebruik van de Bibliotheek. Het is ook een fijn moment om contact met elkaar leggen.

Goed om te weten: het lidmaatschap van de bibliotheek is voor alle kinderen tot 18 jaar gratis! En voor alle kleinste kinderen (tot ongeveer 1,5 jaar) is er het BoekStartkoffertje. Dit koffertje bevat twee gratis babyboekjes en extra informatie over voorlezen aan jonge kinderen. Het BoekStartkoffertje krijgt je kindje, wanneer het lid wordt van de Bibliotheek.

Boekjes & Babbels is bedoeld voor baby's/peuters en hun ouders/begeleiders. In de zeven vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is een boekenlegger verkrijgbaar, waarop alle data van 'Boekjes & Babbels' vermeld staan. Het programma is ook hier te raadplegen.

Boekjes & Babbels begint overal om 10.30 uur. 

www.oostachterhoek.nl/boekjesbabbels