Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Boekentips van onze redactie

 • Maarten van Rossem Van Rossem houdt je scherp

  Bundel essays over een breed scala aan onderwerpen waarover de historicus (1943) zijn veelal non-conformistische meningen uit.

  Gedrukt boek

 • Rob de Wijk De slag om Europa

  Analyse van de rol van Europa in het mondiale politieke, economische en diplomatieke krachtenveld tussen Rusland, China en de Verenigde Staten die elk op eigen wijze proberen hun macht en invloed te vergroten.

  Gedrukt boek

 • Timothy Snyder Bloedlanden

  Historisch onderzoek naar de massamoorden door totalitaire regimes tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de periode vlak daarvoor.

  Gedrukt boek

 • Joseph Oubelkas 400 brieven van mijn moeder

  Verslag van de Marokkaans-Nederlandse IT-ingenieur (1980- ) over de jaren dat hij onschuldig gevangen zat in Marokko op beschuldiging van drugssmokkel.

  Gedrukt boek

 • Gregor Vincent De man die Nagasaki overleefde

  Levensverhaal van een Nederlandse overlevende van de Japanse kampen in Nederlands-Indië en de atoombomaanval op Nagasaki tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek


Boek van de maand


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek

E-books


Luisterboeken