Onze bibliotheken zijn gesloten op Hemelvaartsdag en met Pinksteren. Fijne dagen gewenst!

Voorstellingen voor peuters in bibliotheken Oost Gelr

Gepubliceerd op: 31 oktober 2023 10:34

Op vrijdagochtend 24 november, om 10.30 uur, is Theater Stof te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde met de voorstelling 'Kiekeboe!'. De voorstelling is bedoeld voor de allerjongsten (van 1 tot 4 jaar) en gratis te bezoeken. Op zaterdag 9 december, ook om 10.30 uur, volgt de voorstelling ‘Potje!’ in Groenlo (voor 2 t/m 5 jaar), gespeeld door Jertiza Toney. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/voorstellingenoostgelre of in de bibliotheekvestigingen. Kinderen en ouders graag apart inschrijven en maximaal één (groot)ouder/verzorgende per kind. Beide voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Oost Gelre.

Kiekeboe!

'Kiekeboe!' is een beeldende en muzikale voorstelling over hoe fijn het is om te verstoppen en daarna weer tevoorschijn te komen. Een verhaal over verlegenheid, nieuwsgierigheid en het plezier in spelen. Geheel geschikt voor kinderen van 1 t/m 4 jaar. Ontmoet olifant, schaap, uil en kikker in een verrassend aaibaar decor waar van alles aan te ontdekken valt. Laat je verrassen in deze stoffen wereld voor de allerkleinsten! Na de voorstelling kunnen de kinderen volledig spelen in en met het decor! Kinderen mogen klimmen, klauteren en natuurlijk opnieuw het plezier van het verstopspel met ons en de dieren spelen en herbeleven! Theater Stof (Mirthe van der Meulen en Sarah Strassburger) maakt beeldend jeugdtheater voor de allerkleinsten. In een stoffen wereld worden de kinderen uitgenodigd om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Potje!

Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje. En naast het potje ligt een briefje. ‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes,’ staat erop geschreven. Alle dieren proberen het potje uit, maar de billen van de olifant zijn te groot, de slang heeft helemaal geen billen en de aap weet niet eens wat hij met een potje moet doen. Terwijl de dieren kibbelen, komt er opeens een jongetje tevoorschijn en dan beseffen ze voor wie het potje is bedoeld. ‘Potje!’, een klassieker op het gebied van zindelijkheidstraining, verscheen voor het eerst in 1997 en was het eerste prentenboek van Mylo Freeman. Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek. Zij zal op een muzikale wijze deze bestseller vertalen naar een vrolijke en speelse muziektheatervoorstelling voor de allerkleinsten.