Onze bibliotheken zijn gesloten op Hemelvaartsdag en met Pinksteren. Fijne dagen gewenst!

Kerstexpositie met augmented reality bij BIEBlab

Gepubliceerd op: 23 november 2023 12:43

Op woensdag 6 december 2023 (Ruurlo) en woensdag 13 december (Eibergen), om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab leren hoe je een 3D-kerstexpositie maakt, die je vervolgens via augmented reality tot leven laat komen. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Augmented Reality kerstexpositie

Maak zelf een 3D-kerstexpositie in de bieb! In deze workshop kies je wat er te zien zal zijn op verschillende plekken in de Bieb. Kies in de app op de iPad objecten, dieren en figuren die passen bij Kerst. En ze komen via het schermpje tot leven in de kasten en aan de muren van de bibliotheek. Test het en bekijk het zelf!

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’

Twee keer per maand worden er in Ruurlo, Borculo/Eibergen en Lichtenvoorde activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. De ene keer verzorgt ‘Culturije' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.