Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 121)

 • Zelf je overheidszaken via de computer regelen? Bekijk details

  9 februari 2023

  Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds vaker via internet geregeld moeten worden. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. De Bibliotheek helpt je op weg met de cursus ‘Digisterker : werken met de e-overheid’. Vanaf dinsdag 21 februari kun je in de Bibliotheek Eibergen terecht voor de korte cursus ‘Digisterker’. Deelname is voor iedereen gratis.

 • Bibliotheek start met netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden Bekijk details

  9 februari 2023

  Vanaf maart organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een reeks netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat netwerken centraal en gaan deelnemers aan de slag met interactieve oefeningen om hun sollicitatievaardigheden te vergroten. De meetings zijn gratis te bezoeken, aanmelden is noodzakelijk. De eerste vindt plaats op 1 maart 2023 (vanaf 10.00 uur) aanstaande. Aanmelden kan op www.oostachterhoek.nl/jobon, of door je aan te melden in één van de vestigingen.

 • Internationale Dag van de Moedertaal Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal! De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen. Bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je in die week in vier vestigingen terecht. In Winterswijk is dat op vrijdag 24 februari, om 15.00 uur. De activiteit is gratis te bezoeken.

 • Internationale Dag van de Moedertaal: voorlezen in heel veel talen Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal! De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen. Bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je in die week in vier vestigingen terecht. In Groenlo is dat op donderdag 23 februari, om 15.00 uur. De activiteit is gratis te bezoeken.

 • Internationale Dag van de Moedertaal: voorlezen in heel veel talen Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal! De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen. Bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je in die week in vier vestigingen terecht. In Neede is dat op dinsdag 21 februari, om 15.00 uur. Een dag later, woensdag 22 februari, wordt er om 15.00 uur voorgelezen in Borculo. De activiteit is gratis te bezoeken.

 • Maak een bewegend figuur in BIEBlab Bekijk details

  9 februari 2023

  Op woensdag 22 februari 2023, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab een bewegende figuur maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Maak een bewegend figuur bij BIEBlab Bekijk details

  9 februari 2023

  Op donderdag 23 februari 2023, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab een bewegende figuur maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Cursus Achterhoek(s): wat je over de Achterhoek wilt en moet weten Bekijk details

  3 februari 2023

  Hoe groet je precies een Achterhoeker? En wat zijn andere streekgebonden omgangsvormen? Maar ook hoe schrijf ik in het dialect? Wat is er door de eeuwen heen zoal in de streektaal geschreven en door wie? Het bijzondere coulisselandschap en niet te vergeten de (opmars van) de Achterhoekse muziek. Dat en meer komt aan de orde in de Cursus Achterhoek(s) die op woensdagavond 8 maart (vanaf 19.30 uur) van start gaat. De cursus wordt georganiseerd in de Bibliotheek Lichtenvoorde.

 • 'Man on the Moon' te zien bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  27 januari 2023

  Op donderdagavond 9 februari vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo de film ‘Man on the Moon’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Lezing Janneke ter Bille: 'Puberen mag!' Bekijk details

  27 januari 2023

  Op donderdag 16 februari, om 20.00 uur, is pubercoach Janneke ter Bille te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Thema van haar lezing: Puberen mag! De lezing is toegankelijk voor iedereen. Kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/puberen. De entreeprijs bedraagt €2,50 voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en € 3,50 voor niet-leden.

Paginanavigatie