Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 92)

 • Maak je eigen animatie met Lego in BIEBlab Bekijk details

  7 april 2022

  Op woensdag 20 april kun je in de Bibliotheek Ruurlo aan de slag met het maken van een animatie met behulp van Lego. Het BIEBlab begint om 15.00 uur en het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929. De deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Boekpresentatie over Joodse bibliotheekmedewerkers in bieb Winterswijk Bekijk details

  7 april 2022

  Op zaterdag 1 mei, om 11.15 en 15.00 uur, presenteert Mark Deckers in de Winterswijkse bibliotheek zijn boek ‘Geruisloos verdwenen uit de bibliotheekgeschiedenis’. Deckers vertelt in dit boek over elf joodse bibliotheekmedewerkers van verschillende bibliotheken, die in de Tweede Wereldoorlog ontslagen werden in opdracht van de bezetter. Eén van die medewerkers was Jetje Meijler uit Winterswijk. De lezing is gratis bij te wonen, maar reserveren is wel nodig. Dat kan via: www.oostachterhoek.nl/deckers,...

 • Oscarswinnende film ‘The Father’ te zien in bieb Groenlo Bekijk details

  7 april 2022

  Op donderdagavond 21 april staat de filmliefhebber in Groenlo een fantastisch filmtoetje te wachten. Worden er normaliter acht films in een seizoen vertoond, in Groenlo wordt de film ‘The Father’ als negende film toegevoegd. De filmavond begint op 21 april om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Na afloop van de film is er weer de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten. Reserveren kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Lezing ‘Woordvindingsproblemen bij kinderen’ in Lichtenvoordse bieb Bekijk details

  31 maart 2022

  Op dinsdagavond 19 april verzorgt Wilma Versteege in de Bibliotheek Lichtenvoorde een lezing over ‘Woordvindingsproblemen bij kinderen’. Ook zal ze die avond haar boek presenteren. De avond begint om 19.30 uur. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen de presentatie bijwonen voor €2,50, niet-leden betalen €3,50. De koffie is inbegrepen. Aanmelden kan via 088-0062929 of via de website: www.oostachterhoek.nl/woordvindingsproblemen

 • Maak kennis met robotje ‘Ozobot’ in BIEBlab Bekijk details

  31 maart 2022

  p 14 april kun je kennismaken met het grappige robotje ‘Ozobot’ in het BIEBlab Lichtenvoorde. BIEBlab begint die middag om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Film ‘Nomadland’ in bieb Groenlo Bekijk details

  24 maart 2022

  Op donderdagavond 7 april wordt in de Bibliotheek Groenlo de film ‘Nomadland’ vertoond. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Na afloop van de films is er weer de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren blijft wel nodig en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb

 • Aprilkalender CINEbieb goed gevuld Bekijk details

  24 maart 2022

  De aprilkalender van CINEbieb belooft weer mooie filmavonden. De vrijwilligers tonen voor de laatste keer dit voorjaar een viertal films in de Berkellandse vestigingen. Na afloop is er weer de mogelijkheid om onder het genot van een drankje na te praten over de films. Reserveren kan via de site van de Bibliotheek Oost-Achterhoek: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Maak kennis met robotje ‘Ozobot’ in BIEBlab Bekijk details

  24 maart 2022

  Op 6 april (Ruurlo) en 13 april (Eibergen) kun je kennismaken met het grappige robotje ‘Ozobot’ in het BIEBlab. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Schrijfchallenge ‘Vrijheid geef je door’ Bekijk details

  24 maart 2022

  In samenwerking met Barbara Pavinati (Rabarbara) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een schrijfchallenge met het thema ‘Vrijheid geef je door’. De winnaar van deze uitdaging wint een jaar lang gratis lezen. Rabarbara helpt je met schrijftips tijdens een gratis ‘Schrijfraad’ op donderdag 14 april. De deadline voor deze challenge ligt op donderdag 5 mei, 12.00 uur.

 • Informatiebijeenkomsten diabetes in bieb Bekijk details

  17 maart 2022

  Op dinsdag 5 april (Eibergen), donderdag 7 april (Winterswijk) en vrijdag 8 april (Groenlo), organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een informatiebijeenkomst rondom het thema ‘diabetes’. Deze informatiebijeenkomst begint in alle drie vestigingen om 9.30 uur en is gratis te bezoeken. Meer informatie en de aanmeldmogelijk is te vinden op www.oostachterhoek.nl/diabetes.

Paginanavigatie