Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 129)

 • ‘Held met je geld’, workshop bankzaken voor kinderen in Neede Bekijk details

  30 januari 2024

  Op dinsdagmiddag 13 februari 2024 (aanvang 15.00 uur) wordt, in samenwerking met de Regiobank Assurantiekantoor Wormgoor B.V., in de Bibliotheek Neede de workshop ‘Held met je geld’ georganiseerd, een workshop speciaal gericht op kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/heldmetjegeld.

 • Aan de slag met Artificial Intelligence tools in bibliotheek Bekijk details

  30 januari 2024

  De tweede zondag in Winterswijk staat in het teken van activiteiten voor jongeren. Iedereen tussen de 12 en 18 jaar kan kennis komen maken met Artificial Intelligence op zondag 11 februari, vanaf 14.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden is wel nodig: www.oostachterhoek.nl/zooo

 • ‘Kleurige koppen’ Marianum te zien in bieb Bekijk details

  19 januari 2024

  De komende maand zijn de grote etalageramen van de Lichtenvoordse bibliotheek het decor van een enorm aantal ‘Kleurige koppen’. In de bieb worden werkstukken geëxposeerd, vervaardigd door eerstejaars leerlingen van Scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde. De kleurige kunstwerken staan zo opgesteld dat ze vanaf buiten te zien zijn, het andere deel is tijdens openingsuren van de Bibliotheek binnen te bewonderen.

 • Gratis workshop ‘Digitale prentenboeken’ Bekijk details

  19 januari 2024

  Op donderdagavond 8 februari wordt, speciaal voor jonge ouders en iedereen die met jonge kinderen werkt, een workshop ‘digitale prentenboeken’ georganiseerd in de Bibliotheek Lichtenvoorde. De gratis workshop begint om 19.30 uur. Aanmelden is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/digitaleprentenboeken of in één van onze vestigingen.

 • Films ‘Woman at War’ en ‘Godland’ te zien in bibliotheek Bekijk details

  19 januari 2024

  In de maand februari vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Neede en Eibergen respectievelijk de films ‘Woman at War’ (1 februari) en ‘Godland’ (21 februari). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Nico Dijkshoorn te gast in bibliotheek Bekijk details

  19 januari 2024

  Op zondag 4 februari zal de nieuw ingerichte bibliotheek in Winterswijk voor het eerst op zondag openen. Elke zondag is er, naast gelegenheid tot bibliotheekbezoek, ook een activiteit in de vestiging. Zondag 4 februari zal dit een lezing van Nico Dijkshoorn zijn. Tijdens die middag vindt ook de openingshandeling van de heringerichte bibliotheek plaats. Kaarten zijn gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan in alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, maar ook via www.oostachterhoek.nl/zooo.

 • Win een biebabonnement bij de DigiHandig Bingo Bekijk details

  19 januari 2024

  Op zondag 4 februari vindt er op twee momenten in de Bibliotheek Winterswijk een bijzondere bingo plaats. Met die bingo zijn fantastische prijzen te winnen: twee jaarabonnementen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/zooo.

 • Bibliotheek Winterswijk weer open op 25 januari Bekijk details

  19 januari 2024

  De Winterswijkse bibliotheek gaat na een sluitingsperiode van een maand, in verband met een herinrichting, weer open. Vanaf donderdag 25 januari, 9.00 uur, kan iedereen weer terecht in de bieb.

 • Winterpatronen programmeren in BIEBlab Bekijk details

  16 januari 2024

  Op donderdag 25 januari, om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde (digitale) winterpatronen programmeren. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Lezing over Willem Sluiter in Bibliotheek Eibergen Bekijk details

  16 januari 2024

  Op donderdagavond 8 februari komt Ellen Vujević naar de Bibliotheek Eibergen voor een lezing over Willem Sluiter. Ellen is de samensteller van de tentoonstelling over deze Achterhoekse dichter met Berkellandse roots, die momenteel te zien is in de Vrije Universiteit van Amsterdam. De lezing begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in onze bibliotheekvestigingen of via www.oostachterhoek.nl/sluiter. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Museum...

Paginanavigatie