Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 129)

 • Lezing over dahlia’s in bieb Lichtenvoorde Bekijk details

  16 februari 2024

  Op vrijdagavond 15 maart aanstaande wordt in de Bibliotheek Lichtenvoorde een lezing gegeven over (het kweken van) dahlia’s. Paul van ’t Padje en Rinus Nuland zijn te gast om over deze steeds populairder wordende bloem te vertellen. De avond begint om 20.00 uur en kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/dahlia

 • Gamen in de bieb Bekijk details

  16 februari 2024

  Zondag 10 maart staat de Bibliotheek Winterswijk in het teken van games en spelletjes. Vanaf 14.00 uur is iedereen tussen de 12 en 18 jaar van harte welkom. Deelnemen is gratis, maar aanmelden is fijn: www.oostachterhoek.nl/zooo en zet er ook even bij welk spel of game je meebrengt.

 • Gratis cursus ‘fotobewerking’ in bieb Bekijk details

  16 februari 2024

  Vanaf woensdagavond 6 maart (19.30 uur) start in de Bibliotheek Winterswijk de gratis cursus ‘fotobewerking voor beginners’. In zes tweewekelijkse lessen worden de deelnemers klaargestoomd om prachtige creaties te maken van foto’s. Deelname is gratis, maar aanmelden noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/fotobewerking of in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • ‘Wandelende hoofdredacteur’ Claudia Straatmans te gast in bieb Bekijk details

  16 februari 2024

  Op vrijdagavond 1 maart aanstaande is Claudia Straatmans te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Deze oud-Lichtenvoordse en geboren Grolse heeft inmiddels een aantal wandelboeken het levenslicht laten zien. De lezing begint om 19.30 uur en kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/claudia. De toegangsprijs is €2,50 voor leden en €3,50 voor niet-leden.

 • Voorlezen in meerdere talen in bibliotheek Bekijk details

  16 februari 2024

  In de Bibliotheek Lichtenvoorde, Winterswijk en Eibergen organiseren we deze maand Boekjes & Andere Babbels. Deze ‘Boekjes & Andere Babbels’ staat in het teken van voorlezen in meer talen. Het voorleesuurtje is bedoeld voor alle (groot)ouders en peuters, welke taal er thuis ook gesproken wordt. Deze ochtenden zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

 • Bereslim-party voor de allerjongsten in bibliotheek Bekijk details

  16 februari 2024

  Op zondag 25 februari, vanaf 14.00 uur, kunnen de allerjongste kinderen (0-6 jaar) naar de Bereslim Party. Natuurlijk mag papa of mama ook mee. De toegang is gratis, maar aanmelden noodzakelijk en kan in de vestiging, of via www.oostachterhoek.nl/zooo

 • Workshop over de invloed van influencers Bekijk details

  6 februari 2024

  In de maand februari organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de vestigingen Winterswijk (14 februari), Ruurlo (15 februari), Lichtenvoorde (19 februari) en Borculo (26 februari) een workshop ‘Influencer marketing’. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/influencer. De workshops beginnen om 19:30 en duren een uur.

 • Özcan Akyol en Anna van den Breemer in bieb Winterswijk Bekijk details

  6 februari 2024

  In het kader van ‘Zooo! In de bieb!’ en de Boekenweek 2024 bezoeken Özcan Akyol (Eus) en zijn partner Anna van den Breemer op zondag 3 maart 2024 de Bibliotheek Winterswijk. Kaarten voor lezing van beide auteurs zijn te bestellen via www.oostachterhoek.nl/zooo, maar ook in de bibliotheekvestigingen. Entree voor leden: € 7,50, niet leden betalen € 10,00.

 • Corine Hartman en Thomas Verbogt in bieb Lichtenvoorde Bekijk details

  30 januari 2024

  Op een bijzondere dag in het jaar, Schrikkeldag, bezoeken maar liefst twee schrijvers de Lichtenvoordse bibliotheek. Op donderdagavond 29 februari zijn Corine Hartman en Thomas Verbogt te gast en gaan samen in gesprek. De lezing begint om 19.30 uur en kaarten (€5,00 voor leden en €7,50 voor niet-leden) zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/hartman of in de bibliotheekvestigingen. Deze lezing is één van de muurlezingen, die georganiseerd worden in het kader van de grote bibliotheekboekenkast,...

 • ‘The Quiet Girl’ bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  30 januari 2024

  Op donderdagavond 8 februari vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo de prachtige film ‘The Quiet Girl’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

Paginanavigatie