Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 74)

 • Workshop 'Vakantie zoeken, online boeken' Bekijk details

  28 december 2022

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert op maandagavond 16 januari (19.00 uur), in de vestiging Groenlo, de Digitheek-workshop ‘Vakantie zoeken, online boeken’. De workshop is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/vakantie of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Durf digitaal: bibliotheek presenteert digitaal cursusaanbod Bekijk details

  22 december 2022

  Op woensdag 11 januari 2023 organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in alle vestigingen een voorlichtingsbijeenkomst over het digitale aanbod van de Bibliotheek. De gratis bijeenkomst start in elke vestiging om 10.00 uur. Het complete aanbod digitale cursussen is gratis te volgen, zowel voor leden als voor niet-leden.

 • Geheimtaal met de micro:bit in BIEBlab Bekijk details

  22 december 2022

  Op woensdag 4 (Ruurlo) en woensdag 11 januari 2-23 (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van micro:bits. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. In verband met de heropening van de vestiging Borculo is de deelname eenmalig gratis in deze plaats. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Opening bieb met 'smakelijk filmweekend' Bekijk details

  22 december 2022

  Op maandag 2 januari opent de Bibliotheek Borculo haar deuren weer. Vanaf dat moment kan iedereen terecht in de tijdelijke locatie aan het Muraltplein 44. Ter gelegenheid van deze heropening krijgen nieuwe leden maar liefst 50% korting op hun eerste lidmaatschapsjaar. Daarvoor kan de bon in de advertentie, die in deze krant is te vinden, ingeleverd worden. Ook voor leden ligt een presentje klaar. En… ter gelegenheid van de heropening organiseren de vrijwilligers van CINEbieb een overheerlijk weekend...

 • Documentaire Jet Hogenelst te zien in Bibliotheek Bekijk details

  16 december 2022

  Op woensdagavond 11 januari is om 19.30 uur de documentaire ‘OverDenken’ te zien in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Jet Hogenelst, die deze documentaire over haar oma maakte, zal aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Kaarten voor deze bijzondere avond zijn te bestellen via www.oostachterhoek.nl/overdenken of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. De entreeprijs (inclusief koffie/thee) is € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden van de Bibliotheek.

 • Maak zelf een hologram bij BIEBlab Bekijk details

  12 december 2022

  Op donderdag 22 december, vanaf 15.00 uur, staat het BIEBlab in Lichtenvoorde in het teken van hologrammen. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in één van de bibliotheekvestigingen en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Nieuwe leeskring historische boeken zoekt leden Bekijk details

  12 december 2022

  Voor een nieuw op te richten leeskring in Lichtenvoorde zoekt de Bibliotheek Oost-Achterhoek, namens een lezer, enthousiaste deelnemers. De leeskring gaat zich met name richten op boeken over de geschiedenis. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.oostachterhoek.nl/leeskringhistorie of in één van de bibliotheken.

 • Inloopspreekuren energiebesparing Bekijk details

  12 december 2022

  In december en januari organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek, in samenwerking met het Energieloket van Agem, inloopspreekuren. Tijdens die spreekuren kun je in gesprek met energiecoaches van AGEM, die handige tips kunnen geven waarmee je energie kunt besparen. In Lichtenvoorde kun je op donderdag 15 december (10.00-11.30 uur) en op donderdag 19 januari (10.00-12.00 uur). De inloop is gratis te bezoeken.

 • Workshop 'Vakantie zoeken, online boeken' Bekijk details

  2 december 2022

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert op woensdagavond 14 december (19.00 uur), in de vestiging Winterswijk, de Digitheek-workshop ‘Vakantie zoeken, online boeken’. De workshop is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/vakantie of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • BIEBlab en Boer Boris tijdens 'Let it Snow' Bekijk details

  2 december 2022

  Op zondag 11 december, tijdens ‘Let it Snow’, is ook de Bibliotheek Lichtenvoorde van 12.00-17.00 uur geopend. Er zijn diverse gratis activiteiten voor kinderen, maar gewoon even een krant of tijdschrift lezen is natuurlijk ook mogelijk. De Bibliotheek biedt een warme plek!

Paginanavigatie