Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 74)

 • Cursus Achterhoek(s): wat je over de Achterhoek wilt en moet weten Bekijk details

  3 februari 2023

  Hoe groet je precies een Achterhoeker? En wat zijn andere streekgebonden omgangsvormen? Maar ook hoe schrijf ik in het dialect? Wat is er door de eeuwen heen zoal in de streektaal geschreven en door wie? Het bijzondere coulisselandschap en niet te vergeten de (opmars van) de Achterhoekse muziek. Dat en meer komt aan de orde in de Cursus Achterhoek(s) die op woensdagavond 8 maart (vanaf 19.30 uur) van start gaat. De cursus wordt georganiseerd in de Bibliotheek Lichtenvoorde.

 • 'Man on the Moon' te zien bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  27 januari 2023

  Op donderdagavond 9 februari vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo de film ‘Man on the Moon’. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Lezing Janneke ter Bille: 'Puberen mag!' Bekijk details

  27 januari 2023

  Op donderdag 16 februari, om 20.00 uur, is pubercoach Janneke ter Bille te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Thema van haar lezing: Puberen mag! De lezing is toegankelijk voor iedereen. Kaarten zijn te reserveren via www.oostachterhoek.nl/puberen. De entreeprijs bedraagt €2,50 voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en € 3,50 voor niet-leden.

 • Gratis workshop 'social media' voor verenigingen Bekijk details

  27 januari 2023

  Verzorg jij de publiciteit voor je vereniging of non-profit organisatie? En wil je bijgespijkerd worden op het gebied van het gebruik van social media? Op donderdagavond 23 februari 2023 kun je in de Bibliotheek Ruurlo terecht voor een gratis workshop. De avond begint om 19.30 uur en deelname is gratis. Opgave is mogelijk in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/socialmedia.

 • Workshop 'Persberichten schrijven' voor verenigingen Bekijk details

  27 januari 2023

  Op woensdagavond 22 februari 2023 kun je in de Bibliotheek Lichtenvoorde terecht voor het (leren) schrijven van het meest ideale persbericht. De workshop begint om 19.30 uur en deelname is gratis. De workshop wordt verzorgd door Barbara Pavinati, neerlandica en correspondente van Achterhoek Nieuws. Opgave is mogelijk in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/persberichten.

 • Filmen en monteren met je iPad/iPhone Bekijk details

  20 januari 2023

  Op donderdag 9 februari, om 19.30 uur, organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in haar vestiging in Lichtenvoorde de gratis workshop ‘Filmen en monteren met je iPad/iPhone’. Aanmelden voor deze workshop is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/filmenmonteren

 • Maak je eigen speurtochtapp bij BIEBlab Bekijk details

  20 januari 2023

  Op woensdag 1 (Ruurlo) en woensdag 8 februari 2023 (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van het zelf maken van een app. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Films kijken in februari bij CINEbieb Bekijk details

  20 januari 2023

  Opnieuw zijn de vrijwilligers van CINEbieb Berkelland er deze maand in geslaagd een afwisselend filmprogramma samen te stellen. Na afloop van de film is het weer mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Gratis cursus 'Online solliciteren' in Winterswijk Bekijk details

  15 januari 2023

  Vanaf donderdagavond 26 januari (19.30 uur) start de gratis cursus ‘online solliciteren’ in de Bibliotheek Winterswijk. In vijf lessen word je klaargestoomd om de online arbeidsmarkt te gaan veroveren.

 • Gratis workshop 'digitale prentenboeken' Bekijk details

  15 januari 2023

  Op woensdag 1 februari, tijdens de Nationale Voorleesdagen, besteedt de Bibliotheek Oost-Achterhoek aandacht aan digitale prentenboeken. De gratis workshop wordt gegeven in de vestiging Lichtenvoorde en begint om 19.00 uur. Aanmelden is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/digitaleprentenboeken

Paginanavigatie