Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 92)

 • Gratis cursus ‘fotobewerking’ in bieb Bekijk details

  2 september 2022

  In het cursusaanbod van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is dit najaar een nieuweling te bespeuren. Vanaf dinsdagavond 20 september (19.30 uur) start de gratis cursus ‘online solliciteren’ in de Bibliotheek Lichtenvoorde. In zeven lessen word je klaargestoomd om prachtige creaties te maken van je foto’s.

 • Gratis cursus ‘online solliciteren’ Bekijk details

  2 september 2022

  In het cursusaanbod van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is dit najaar een nieuweling te bespeuren. Vanaf donderdagavond 22 september (19.30 uur) start de gratis cursus ‘online solliciteren’ in de Bibliotheek Winterswijk. In vijf lessen word je klaargestoomd om de online arbeidsmarkt te gaan veroveren.

 • Film ‘Supernova’ op Wereld Alzheimer Dag Bekijk details

  2 september 2022

  Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag draaien we in de Bibliotheek Ruurlo op woensdagavond 21 september, om 20.00 uur, de film ‘Supernova’. De film is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk (www.oostachterhoek.nl/supernova). Na de film is er gelegenheid om na te praten.

 • Boekenproeverij in bibliotheken Borculo en Eibergen Bekijk details

  26 augustus 2022

  Ben jij een enorme leesliefhebber? Altijd op zoek naar inspirerende titels? En praat jij ook graag over boeken? Dan is de Boekenproeverij echt iets voor jou. Op vrijdagmiddag 16 september (de Bibliotheek Eibergen) en woensdagmiddag 28 september organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een zogenaamde ‘Boekenproeverij’. In beide vestigingen begint de ‘proeverij’ om 14.00 uur. Deelnamekosten: €2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden. Aanmelden kan via: www.oostachterhoek.nl/boekenproeverij

 • Filmseizoen CINEbieb weer van start Bekijk details

  26 augustus 2022

  Ook in het seizoen 2022-2023 draaien de vrijwilligers van CINEbieb in alle vestigingen in de gemeente Berkelland weer de mooiste films. In september wordt er afgetrapt met vier films én een extra gratis film in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • CINEbieb Groenlo vertoont de film ‘Spencer’ Bekijk details

  26 augustus 2022

  Het filmseizoen in de Groenlose Bibliotheek gaat weer van start. Op donderdagavond 8 september laten de vrijwilligers van CINEbieb in de Bibliotheek de film ‘Spencer’ zien. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Aan de slag in het LEGO WeDo Atelier van het BIEBlab Bekijk details

  26 augustus 2022

  Op donderdag 8 september staat het BIEBlab in Lichtenvoorde in het teken van het bouwen en programmeren met LEGO WeDO. De bouwactiviteiten beginnen om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Aan de slag in het LEGO WeDo Atelier van het BIEBlab Bekijk details

  26 augustus 2022

  Op woensdag 7 (Ruurlo) en woensdag 14 september (Borculo) staat BIEBlab in het teken van het bouwen en programmeren met LEGO WeDO. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of 088-0062929 en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Tweede editie ‘Schrijf glans aan je barst’ in bieb Bekijk details

  25 augustus 2022

  Op woensdagavond 5 oktober 2022 (om 19.30 uur) start Barbara Pavinati (Rabarbara) met haar schrijflessen. De vierdelige lessenreeks ‘Schrijf glans aan je barst’ wordt georganiseerd in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Meer informatie is te vinden op www.oostachterhoek.nl/glans

 • Workshop gebarentaal in Bibliotheek Bekijk details

  11 augustus 2022

  Na succesvolle edities in Eibergen en Lichtenvoorde start er in september 2022 in de Bibliotheek Ruurlo een workshopcyclus ‘Kennismaken met gebaren’ onder leiding van Femke Keupink. Na het volgen van de 12 bijeenkomsten ben je in staat om een gesprek te voeren met slechthorenden/dove mensen. Op dinsdagavond 30 augustus (18.30 uur) is er in de Bibliotheek Ruurlo een gratis informatiebijeenkomst.

Paginanavigatie