Onze vestigingen zijn op Goede Vrijdag geopend tot 17.30 uur. Op Tweede Paasdag zijn we gesloten.

Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 60)

 • PeuterParty in Winterswijk Bekijk details

  15 januari 2023

  Op zaterdagochtend 4 februari a.s. organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in Winterswijk een PeuterParty ter ere van de Nationale Voorleesdagen. Het feest begint om 10.00 uur en zal duren tot 13.00 uur. Het wordt een waar feest, met muziek, voorlezen én een voorstelling! Niet zo maar een voorstelling…. Tijl Damen speelt de voorstelling ‘Feest tralala’. De toegang tot de PeuterParty is gratis, maar reserveren voor de voorstelling is noodzakelijk: www.oostachterhoek.nl/peuterparty.

 • CINEbieb Groenlo vertoont film 'Frida' Bekijk details

  28 december 2022

  Op donderdagavond 12 januari is de film ‘Frida’ te zien op het witte doek bij CINEbieb in de Bibliotheek Groenlo. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Extra groot aanbod films in januari Bekijk details

  28 december 2022

  Het januariprogramma van CINEbieb in Berkelland is extra goed gevuld. Door de heropening van Borculo kent het programma maar liefst 5 films extra! Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Inloopspreekuur Winterswijk tips energiebesparing Bekijk details

  28 december 2022

  In januari organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek, in samenwerking met Centrum Duurzaam Winterswijk, inloopspreekuren in de Winterswijkse bibliotheek. Tijdens die spreekuren kun je in gesprek met de energiebespaarmaatjes van Centrum Duurzaam Winterswijk, die handige tips kunnen geven waarmee je energie kunt besparen.

 • Inloopspreekuur Ruurlo tips energiebesparing Bekijk details

  28 december 2022

  Op 10 januari (10.00-12.00 uur) organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek, in samenwerking met het Energieloket van Agem, een inloopspreekuur in de vestiging Ruurlo. Tijdens die spreekuren kan iedereen in gesprek met de energiecoach van Agem, die handige tips kan geven waarmee je energie kunt besparen.

 • Geheimtaal met de Micro:bit Bekijk details

  28 december 2022

  Op donderdag 12 januari, vanaf 15.00 uur, staat het BIEBlab in Lichtenvoorde in het teken van micro:bits. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in één van de bibliotheekvestigingen en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Workshop 'Vakantie zoeken, online boeken' Bekijk details

  28 december 2022

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert op maandagavond 16 januari (19.00 uur), in de vestiging Groenlo, de Digitheek-workshop ‘Vakantie zoeken, online boeken’. De workshop is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/vakantie of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Durf digitaal: bibliotheek presenteert digitaal cursusaanbod Bekijk details

  22 december 2022

  Op woensdag 11 januari 2023 organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in alle vestigingen een voorlichtingsbijeenkomst over het digitale aanbod van de Bibliotheek. De gratis bijeenkomst start in elke vestiging om 10.00 uur. Het complete aanbod digitale cursussen is gratis te volgen, zowel voor leden als voor niet-leden.

 • Geheimtaal met de micro:bit in BIEBlab Bekijk details

  22 december 2022

  Op woensdag 4 (Ruurlo) en woensdag 11 januari 2-23 (Borculo) staat het BIEBlab in het teken van micro:bits. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. In verband met de heropening van de vestiging Borculo is de deelname eenmalig gratis in deze plaats. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Opening bieb met 'smakelijk filmweekend' Bekijk details

  22 december 2022

  Op maandag 2 januari opent de Bibliotheek Borculo haar deuren weer. Vanaf dat moment kan iedereen terecht in de tijdelijke locatie aan het Muraltplein 44. Ter gelegenheid van deze heropening krijgen nieuwe leden maar liefst 50% korting op hun eerste lidmaatschapsjaar. Daarvoor kan de bon in de advertentie, die in deze krant is te vinden, ingeleverd worden. Ook voor leden ligt een presentje klaar. En… ter gelegenheid van de heropening organiseren de vrijwilligers van CINEbieb een overheerlijk weekend...

Paginanavigatie