Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 130)

 • Voorstelling én historische beelden in bieb tijdens Lichten-voor-de-vrijheid-tour Bekijk details

  23 april 2024

  Op zondag 5 mei zal de Bibliotheek Lichtenvoorde een onderdeel zijn van de Lichten-voor-de-vrijheid-tour. In de bibliotheek is twee keer een voorstelling voor hele jonge kinderen te zien, worden gedichten voorgedragen die ingezonden zijn voor de gedichtenwedstrijd én zijn historische filmbeelden van de bevrijding te bekijken. De toegang is helemaal gratis

 • Bewegingstheater voor de allerjongsten in bieb Bekijk details

  16 april 2024

  Zondag 28 april komt Efrem Stein met de interactieve theateractiviteit 'Toedelejoe' naar de bibliotheek in Winterswijk, bedoeld voor de allerjongsten (vanaf 1 jaar). De activiteit vindt die middag drie keer plaats (14.00, 15.00 en 16.00 uur) en duurt ongeveer 25 minuten. De entree is gratis, maar aanmelden is nodig (ook volwassenen graag aanmelden): www.oostachterhoek.nl/zooo

 • Programmeer een knikkercomputer Bekijk details

  16 april 2024

  Op donderdag 25 april, om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde hoe je een mechanische knikkercomputer programmeert. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Special effects-proeverij in bieb voor kinderen en ouders Bekijk details

  9 april 2024

  Op zondag 21 april kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar (mét hun ouders) in de Bibliotheek Winterswijk terecht voor een VFX-proeverij. Je gaat aan de slag met special effects. De activiteit is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen én een ouder of ouders. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/zooo

 • Vrijwilligers gezocht voor de VoorleesExpress Bekijk details

  9 april 2024

  De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders wordt ernaar gestreefd dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De Bibliotheek Oost-Achterhoek is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers die deze kinderen meer taalplezier, meer zelfvertrouwen en betere taalvaardigheden mee willen geven.

 • Programmeer een knikkercomputer Bekijk details

  9 april 2024

  Op woensdag 17 april (Ruurlo) en woensdag 24 april (Borculo), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab hoe je een mechanische knikkercomputer programmeert. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Film ‘Vertigo’ sluit filmseizoen CINEbieb Groenlo waardig af Bekijk details

  2 april 2024

  Op donderdagavond 11 april vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo de film ‘Vertigo’ de laatste film van het seizoen 23-24. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Workshop ChatGPT in bieb Winterswijk Bekijk details

  2 april 2024

  Op zaterdagochtend 13 april (aanvang 10.00 uur) kan iedere geïnteresseerde in Artificial Intelligence terecht voor een workshop ChatGPT in de Bibliotheek Winterswijk. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig: www.oostachterhoek.nl/ai of in de bibliotheek. Daarnaast is het ook mogelijk om je aan te melden voor de twee volgende workshops over Artificial Intelligence.

 • 3D-animaties maken in het BIEBlab Bekijk details

  2 april 2024

  Op donderdag 11 april, om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde hoe je een 3D-animatie maakt. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Nationaal Onderduikmuseum zoekt verhalen en documenten Bekijk details

  2 april 2024

  Op woensdag 17 april aanstaande, van 14.00-17.00 uur, is Bert Smeenk namens het Nationaal Onderduikmuseum aanwezig in de Bibliotheek Groenlo. Het museum is op zoek naar verhalen, voorwerpen en documenten, die te maken hebben met (het onderduiken) in de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast gaat de belangstelling van het museum uit naar informatie over het Dutch National Battalion. Iedereen met informatie, in de vorm van verhalen of documenten, is die ochtend van harte welkom in de Bibliotheek aan de Deken...

Paginanavigatie