Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 74)

 • Workshop 'social media' voor verenigingen Bekijk details

  17 februari 2023

  Verzorg jij de publiciteit voor je vereniging of non-profit organisatie? En wil je bijgespijkerd worden op het gebied van het gebruik van social media? Op donderdagavond 9 maart 2023 kun je in de Bibliotheek Lichtenvoorde terecht voor een gratis workshop. De avond begint om 19.30 uur en deelname is gratis. Opgave is mogelijk in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/socialmedia.

 • Cursus 'schrijven' in Needse bibliotheek Bekijk details

  17 februari 2023

  Een boek of een kort verhaal schrijven? Hoe pak je dat aan? Op donderdagavond 16 maart, om 19.00 uur, start de cursus ‘Schrijven’ in de Bibliotheek Neede. De deelnamekosten voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek bedragen €25,00. Niet-leden betalen €30,00. Aanmelden is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/schrijven

 • Bieb zoekt vrijwilligers DigiTaalhuis Bekijk details

  17 februari 2023

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt steeds vaker hulp aan iedereen die ondersteuning op het gebied van de Nederlandse taal wenst. Ook nemen het aantal cursussen voor digitale vaardigheden toe. Voor het DigiTaalhuis is de Bibliotheek daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel taalcoaches als digitaal vaardige vrijwilligers, voor de gemeentes Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

 • Zelf je overheidszaken via de computer regelen? Bekijk details

  9 februari 2023

  Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds vaker via internet geregeld moeten worden. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. De Bibliotheek helpt je op weg met de cursus ‘Digisterker : werken met de e-overheid’. Vanaf dinsdag 21 februari kun je in de Bibliotheek Eibergen terecht voor de korte cursus ‘Digisterker’. Deelname is voor iedereen gratis.

 • Bibliotheek start met netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden Bekijk details

  9 februari 2023

  Vanaf maart organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een reeks netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Tijdens deze bijeenkomsten staat netwerken centraal en gaan deelnemers aan de slag met interactieve oefeningen om hun sollicitatievaardigheden te vergroten. De meetings zijn gratis te bezoeken, aanmelden is noodzakelijk. De eerste vindt plaats op 1 maart 2023 (vanaf 10.00 uur) aanstaande. Aanmelden kan op www.oostachterhoek.nl/jobon, of door je aan te melden in één van de vestigingen.

 • Internationale Dag van de Moedertaal Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal! De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen. Bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je in die week in vier vestigingen terecht. In Winterswijk is dat op vrijdag 24 februari, om 15.00 uur. De activiteit is gratis te bezoeken.

 • Internationale Dag van de Moedertaal: voorlezen in heel veel talen Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal! De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen. Bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je in die week in vier vestigingen terecht. In Groenlo is dat op donderdag 23 februari, om 15.00 uur. De activiteit is gratis te bezoeken.

 • Internationale Dag van de Moedertaal: voorlezen in heel veel talen Bekijk details

  9 februari 2023

  Op 21 februari is de Internationale Dag van de Moedertaal! De Achterhoekse bibliotheken vieren dit door leuke voorleesbijeenkomsten te organiseren waarin veel talen aan bod komen. Bij de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je in die week in vier vestigingen terecht. In Neede is dat op dinsdag 21 februari, om 15.00 uur. Een dag later, woensdag 22 februari, wordt er om 15.00 uur voorgelezen in Borculo. De activiteit is gratis te bezoeken.

 • Maak een bewegend figuur in BIEBlab Bekijk details

  9 februari 2023

  Op woensdag 22 februari 2023, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab een bewegende figuur maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Maak een bewegend figuur bij BIEBlab Bekijk details

  9 februari 2023

  Op donderdag 23 februari 2023, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab een bewegende figuur maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Paginanavigatie