Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 130)

 • Tekenen met de 3D-pen in BIEBlab Berkelland Bekijk details

  5 mei 2024

  Op woensdag 15 mei (Ruurlo) en woensdag 22 mei (Borculo), om 15.00 uur, kun je met de 3D-pen tekenen in het BIEBlab. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • E-books en luisterboeken lenen in de bibliotheek Bekijk details

  29 april 2024

  Op donderdagmiddag 16 mei 2024 (aanvang 13.30 uur) wordt in de Bibliotheek Neede een workshop georganiseerd over de app van de Online Bibliotheek. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/onlinebieb.

 • Workshop ‘Digitale identiteit’ in bieb Ruurlo Bekijk details

  29 april 2024

  Wie ben jij op het internet? Op zaterdagochtend 11 mei (aanvang 10.00 uur) kan iedere geïnteresseerde zich in de Bibliotheek Ruurlo laten informeren over zijn of haar digitale identiteit. Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden is wel nodig: www.oostachterhoek.nl/digitaleidentiteit of in de bibliotheek.

 • Nieuw: BIEBlab voor jongeren in Oost Gelre Bekijk details

  29 april 2024

  Na het grote succes van het BIEBlab voor de jongste jeugd gaat de Bibliotheek Oost-Achterhoek de doelgroepen voor dit initiatief uitbreiden. In de maand mei en juni kunnen ook jongeren kennismaken met nieuwe technologieën als VR en programmeren. Deelname is gratis en aanmelden kan via: www.oostachterhoek.nl/bieblabjongeren of in de bibliotheekvestigingen.

 • Gratis workshops ‘Veilig online bankieren’ in bieb Lichtenvoorde Bekijk details

  29 april 2024

  Op dinsdagochtend 14 mei 2024 (aanvang 10.00 uur) wordt, in samenwerking met Regiobank Steentjes Makelaars, in de Bibliotheek Lichtenvoorde de workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/veiligonlinebankieren.

 • E-books en luisterboeken lenen in de bibliotheek Bekijk details

  29 april 2024

  Op woensdagochtend 15 mei 2024 (aanvang 10.00 uur) wordt in de Bibliotheek Winterswijk een workshop georganiseerd over de app van de Online Bibliotheek. De workshop is gratis te bezoeken, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan in de bibliotheek, of via www.oostachterhoek.nl/onlinebieb.

 • Workshop ‘Spoken word’ in bieb Bekijk details

  29 april 2024

  Op zondag 12 mei kan iedereen tussen de 12 en 18 jaar een gave workshop 'Spoken Word' volgen in de Bibliotheek Winterswijk. De workshop begint om 14.00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig, want er is beperkt plek. Aanmelden kan in de bibliotheek, maar ook via www.oostachterhoek.nl/zooo.

 • Expositie over (mis)informatie in bieb Winterswijk Bekijk details

  29 april 2024

  Van 6 tot en met 11 mei is er in de Winterswijkse bibliotheek een bijzondere expositie te bekijken. In hoeverre worden we beïnvloed in onze informatievoorziening door social media en het internet? Ontdek het zelf bij de Glass Room Experience. Je kunt tijdens de openingsuren van de bibliotheek een kijkje nemen.

 • Je eigen 3D-wereld maken in BIEBlab Berkelland Bekijk details

  23 april 2024

  Op woensdag 1 mei (Ruurlo) en woensdag 8 mei (Eibergen), om 15.00 uur, leer je in het BIEBlab je eigen 3D-wereld te maken. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/bieblab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Lezingen over Tweede Wereldoorlog én een Vrijheidsmaaltijd Bekijk details

  23 april 2024

  In de week van 4 en 5 mei staat Winterswijk in het teken van twee lezingen én een Vrijheidsmaaltijd. Op donderdagavond 2 mei organiseert Boekhandel Kramer, in samenwerking met de gemeente Winterswijk, de lezing ‘Het donkerste donker’ en op zondagmiddag 5 mei vertelt Frederieke Jeletich-Visser over Max van Dam. Daarna kunnen alle aanwezigen napraten onder het genot van de Vrijheidssoep, die geserveerd gaat worden door Nadia Zerouali. Aanmelden voor de lezingen kan via: www.oostachterhoek.nl/WinterswijkMei

Paginanavigatie