Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 92)

 • Infoavond educatieve apps voor kinderen Bekijk details

  20 oktober 2022

  Van 4 t/m 11 november is het de Week van de Mediawijsheid. In deze week organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek op dinsdagavond 8 november, om 19.00 uur, de Digitheek-workshop ‘Educatieve apps voor kinderen’. De workshop in de Bibliotheek Lichtenvoorde is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/educatieveapps of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Geluidscollage maken in het BIEBlab Bekijk details

  14 oktober 2022

  Op woensdag 26 oktober kun je in het BIEBlab in de Bibliotheek Eibergen een geluidscollage komen maken. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Leeskringen in spotlight tijdens Nederland Leest Bekijk details

  14 oktober 2022

  Tijdens Nederland Leest, in de maand november, zet de Bibliotheek Oost-Achterhoek leeskringen in het zonnetje. Op dinsdag 1 november vindt er een infoavond plaats over leeskringen en op woensdag 30 november wordt de maand afgesloten met een ‘Popup Leesclub’. Beide activiteiten zijn gratis te bezoeken.

 • Gratis workshop Veilig online bankieren bij Bibliotheek Oost-Achterhoek Bekijk details

  14 oktober 2022

  Op vrijdag 4 en donderdag 10 november 2022 wordt, in samenwerking met de Regiobank, in de Bibliotheek Lichtenvoorde een workshop ‘Veilig online bankieren’ georganiseerd. De workshop begint op beide dagen om 10.00 uur en is gratis te bezoeken. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/onlinebankieren of in één van de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 • Lezing Heerlijkheid Borculo in bibliotheek Bekijk details

  5 oktober 2022

  Op zaterdagochtend 29 oktober 2022, tijdens de Maand van de Geschiedenis, organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de Bibliotheek Borculo een lezing over de historie van de Heerlijkheid Borculo. De lezing wordt verzorgd door Peter Nieuwenhuis. Aanmelden kan via www.oostachterhoek.nl/heerlijkheid.

 • Foto Collectief exposeert natuurfoto’s Bekijk details

  5 oktober 2022

  Net als vorig jaar heeft het Foto Collectief Lichtenvoorde het thema van de Kinderboekenweek (Gi-ga-groen) als inspiratie voor een prachtige serie foto’s gebruikt. De kunstwerken van de leden zijn tot het eind van het jaar te bekijken in De Dahlia, de cursusruimte van de Bibliotheek Lichtenvoorde.

 • Workshop ‘Delpher’ in de Bibliotheek Groenlo Bekijk details

  5 oktober 2022

  In de Maand van de Geschiedenis én de maand waarin historie hoogtij viert in Groenlo organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek een workshop ‘Delpher’. Deze workshop is bijzonder geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en/of genealogie. De workshop vindt plaats op woensdag 26 oktober aanstaande, om 19.00 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel nodig: www.oostachterhoek.nl/delpher

 • Oscarwinnende film ‘Druk’ bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  30 september 2022

  Op donderdagavond 13 oktober is de film ‘Druk’ te zien bij CINEbieb in de Bibliotheek Groenlo. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Bibliotheek Borculo tijdelijk naar Muraltplein Bekijk details

  26 september 2022

  De Borculose vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek verhuist eind van dit jaar naar het centrum van het historische stadje. Afgelopen vrijdag heeft directeur-bestuurder Martien Louwers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek het huurcontract van Muraltplein 44 getekend. Deze locatie is een tijdelijke oplossing voor de huisvesting van de bibliotheek.

 • Leren programmeren met Scratch! in het BIEBlab Bekijk details

  23 september 2022

  Op woensdag 5 (Ruurlo) en woensdag 12 oktober (Borculo) kun je in het BIEBlab leren programmeren met Scratch. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Paginanavigatie