Onze vestigingen zijn op Goede Vrijdag geopend tot 17.30 uur. Op Tweede Paasdag zijn we gesloten.

Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 60)

 • Tekenen in de ruimte bij BIEBlab Bekijk details

  3 maart 2023

  Op woensdag 15 maart 2023 (Ruurlo) en woensdag 22 maart (Borculo), om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab aan de slag met de 3D-pen, waarmee je gaat tekenen in de ruimte. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Infoavond belastingaangifte inkomstenbelasting 2022 Bekijk details

  23 februari 2023

  Op dinsdag 28 maart 2023 (19.30 uur) verzorgt Dick van Silfhout in de Bibliotheek Winterswijk een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avond is gratis, maar aanmelden op www.oostachterhoek.nl/belasting is wel nodig.

 • Infoavond belastingaangifte inkomstenbelasting 2022 Bekijk details

  23 februari 2023

  Op vrijdag 24 maart 2023 (19.30 uur) verzorgt Dick van Silfhout in de Bibliotheek Ruurlo een informatieavond over het doen van belastingaangifte. De avond is gratis, maar aanmelden op www.oostachterhoek.nl/belasting is wel nodig.

 • Film 'The Trip' op witte doek bij CINEbieb Groenlo Bekijk details

  23 februari 2023

  Op donderdagavond 9 maart vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Groenlo de komische film ‘The Trip’ in de Bibliotheek. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • Special effects en augmented reality bij BIEBlab Bekijk details

  23 februari 2023

  Op donderdag 9 maart 2023, om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab aan de slag met ‘special effects’. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Special effects en augmented reality in BIEBlab Bekijk details

  23 februari 2023

  Op woensdag 1 maart 2023 (Ruurlo) en woensdag 8 maart (Borculo), om 15.00 uur, kun je in het BIEBlab aan de slag met ‘special effects’. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Workshop 'social media' voor verenigingen Bekijk details

  17 februari 2023

  Verzorg jij de publiciteit voor je vereniging of non-profit organisatie? En wil je bijgespijkerd worden op het gebied van het gebruik van social media? Op donderdagavond 9 maart 2023 kun je in de Bibliotheek Lichtenvoorde terecht voor een gratis workshop. De avond begint om 19.30 uur en deelname is gratis. Opgave is mogelijk in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/socialmedia.

 • Cursus 'schrijven' in Needse bibliotheek Bekijk details

  17 februari 2023

  Een boek of een kort verhaal schrijven? Hoe pak je dat aan? Op donderdagavond 16 maart, om 19.00 uur, start de cursus ‘Schrijven’ in de Bibliotheek Neede. De deelnamekosten voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek bedragen €25,00. Niet-leden betalen €30,00. Aanmelden is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/schrijven

 • Bieb zoekt vrijwilligers DigiTaalhuis Bekijk details

  17 februari 2023

  De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt steeds vaker hulp aan iedereen die ondersteuning op het gebied van de Nederlandse taal wenst. Ook nemen het aantal cursussen voor digitale vaardigheden toe. Voor het DigiTaalhuis is de Bibliotheek daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zowel taalcoaches als digitaal vaardige vrijwilligers, voor de gemeentes Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

 • Zelf je overheidszaken via de computer regelen? Bekijk details

  9 februari 2023

  Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds vaker via internet geregeld moeten worden. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. De Bibliotheek helpt je op weg met de cursus ‘Digisterker : werken met de e-overheid’. Vanaf dinsdag 21 februari kun je in de Bibliotheek Eibergen terecht voor de korte cursus ‘Digisterker’. Deelname is voor iedereen gratis.

Paginanavigatie