Tussen de kerstdagen en de jaarwisseling zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gesloten. We wensen je fijne dagen en zien je graag weer vanaf 2 januari 2023.

Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 92)

 • Popup Leesclub sluit Nederland Leest af Bekijk details

  11 november 2022

  De maand november staat in de Oost-Achterhoekse bibliotheken in het teken van Nederland Leest. De Bibliotheek deelt deze maand de roman ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls uit aan alle belangstellenden (zolang de voorraad strekt). De maand wordt op woensdag 30 november, 19.30 uur, in de Bibliotheek Eibergen afgesloten met een zogenaamde Popup Leesclub. Deze avond is gratis te bezoeken, maar aanmelden is noodzakelijk.

 • Tekenen in de ruimte in BIEBlab Lichtenvoorde Bekijk details

  11 november 2022

  Op donderdag 24 november kun je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde tekenen in de ruimte. Je gaat aan de slag met een zogenaamde 3D-pen. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Tekenen in de ruimte in BIEBlab Eibergen Bekijk details

  11 november 2022

  Op woensdag 23 november kun je in het BIEBlab in de Bibliotheek Eibergen tekenen in de ruimte. Je gaat aan de slag met een zogenaamde 3D-pen. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • Thema-avond 'sexting' in kader van Orange the World Bekijk details

  11 november 2022

  Op maandag 28 november vindt de start van Orange the World in de gemeente Oost Gelre plaats. Francien Regelink, schrijfster van twee boeken over het actuele thema ‘sexting’ is overdag aanwezig bij Scholengemeenschap Marianum Groenlo. Daarna verzorgt zij op uitnodiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek die avond (vanaf 19.30 uur) in de kapel van het Marianum een lezing voor ouders over hetzelfde thema. Gratis kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar via www.oostachterhoek.nl/regelink of in de vestigingen...

 • Feestelijke opening gigantische biebboekenkast aan De Leest Bekijk details

  28 oktober 2022

  In het straatje van de Markt naar de nieuwe Bibliotheek Lichtenvoorde, vanaf het pand van Broodje Bram, is in september een gigantische muurschildering van een bibliotheekboekenkast verschenen. In het kader van ‘Geef Lichtenvoorde Kleur’ is de Keistad weer een prachtig kunstwerk rijker. Op zondag 6 november zal de muurschildering aan De Leest officieel geopend worden en zal het boekje met de route langs alle Lichtenvoordse streetartkunstwerken gepresenteerd worden.

 • 3D kerstversiering ontwerpen en printen in het BIEBlab Bekijk details

  28 oktober 2022

  Op donderdag 10 november kun je in het BIEBlab in de Bibliotheek Lichtenvoorde al voor kerst aan de slag. Je gaat kerstversiering ontwerpen, die geprint gaat worden door de 3D-printer. Het BIEBlab begint om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • CINEbieb Groenlo vertoont ‘Madre’ Bekijk details

  28 oktober 2022

  Op donderdagavond 10 november is de dramafilm ‘Madre’ te zien bij CINEbieb in de Bibliotheek Groenlo. De avond begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt € 5,00 voor leden van de Bibliotheek en € 6,00 voor niet-leden. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Na afloop van de film is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film.

 • 3D kerstversiering ontwerpen en printen in het BIEBlab Bekijk details

  20 oktober 2022

  Op woensdag 2 (Ruurlo) en woensdag 9 november (Borculo) kun je in het BIEBlab al voor kerst aan de slag. Je gaat kerstversiering ontwerpen, die geprint gaat worden door de 3D-printer. In beide vestigingen begint het BIEBlab om 15.00 uur. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in onze bibliotheken en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

 • CINEbieb presenteert het novemberfilmprogramma Bekijk details

  20 oktober 2022

  Ook voor de maand november hebben de Berkellandse vrijwilligers van CINEbieb een afwisselend programma samengesteld in de vier bibliotheekvestigingen. Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

 • Infoavond educatieve apps voor kinderen Bekijk details

  20 oktober 2022

  Van 4 t/m 11 november is het de Week van de Mediawijsheid. In deze week organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek op woensdagavond 9 november, om 19.00 uur, de Digitheek-workshop ‘Educatieve apps voor kinderen’. De workshop in de Bibliotheek Eibergen is gratis toegankelijk, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via www.oostachterhoek.nl/educatieveapps of in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Paginanavigatie