Gedurende de zomervakantie zijn onze openingstijden aangepast. Klik hier om het overzicht te zien. Fijne vakantie!

De Bibliotheek op School

Met de educatieve aanpak ‘de Bibliotheek op school’ werken scholen en de Bibliotheek structureel samen aan taalontwikkeling, leesplezier en digitale geletterdheid van kinderen.

Diverse bouwstenen vormen de basis voor deze samenwerking. De Bibliotheek zorgt voor een actuele, toegankelijke collectie op school. Daarnaast kan de school deelnemen aan diverse activiteiten waarbij niet alleen de school, maar ook de ouders zoveel mogelijk betrokken worden. Samen met de leescoördinator van school en de leesmediacoach van de Bibliotheek wordt leesplezier en leesbevordering vastgelegd in het leesbeleid. Met de Bibliotheek op school kies je voor betere taal-, informatie- en leesvaardigheden van kinderen.

Lees hier meer over het concept de Bibliotheek op School.

Op dit moment zijn er bibliotheken op school ingericht in kleine kernen van Oost Gelre, Berkelland en Winterswijk en op enkele scholen in Lichtenvoorde. Vrijwilligers verzorgen de uitleen van de boeken. Medewerkers van de bibliotheek ondersteunen de vrijwilligers en de leerkrachten. Zij verzorgen ook activiteiten in de klas en de bibliotheek.

Interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons team Educatie.

Dit kan telefonisch via het servicebureau: 088-0062929 of stuur een e-mail naar de consulent educatie jeugd: rianne.vaneijnatten@oostachterhoek.nl