Door personeelstekort bij de Hartstichting gaan de voor de maand mei aangekondigde bloeddrukmetingen in Lichtenvoorde en Eibergen niet door. Excuses voor het ongemak!

Boetevrij abonnement

Gaat u voor het ultieme gemak? Nooit meer boete betalen voor uw te laat ingeleverde boeken? Vanaf de nieuwe abonnementsperiode is het voor leden vanaf 14 jaar (met uitzondering van de leerlingpassen van het Marianum en het GKC) mogelijk om boeken, dvd’s en andere bibliotheekmaterialen te lenen zónder boete te betalen. Dat betekent niet dat u onze materialen eeuwig thuis kunt houden, maar het betekent wel dat u geen boete meer betaalt als u deze geleende materialen te laat terugbrengt.

Door uw abonnement om te zetten naar een boetevrij abonnement kunt u dus onbezorgd lenen. Voor het tarief van dit abonnement, klik hier. Een boetevrije bibliotheek wil niet zeggen dat iedereen de boeken mag houden. Van leden wordt verwacht dat ze de materialen op tijd terugbrengen of verlengen.

Het boetevrije abonnement in het kort

 1. De uitleentermijn voor boeken, dvd’s, tijdschriften, luisterboeken is 3 weken.
 2. U mag materialen maximaal één keer gratis verlengen (als ze niet gereserveerd zijn).
 3. Vóór het verstrijken van de uitleentermijn krijgt u een attenderingsmail. Daarin vragen wij u de geleende materialen terug te bezorgen.
  Als u een boek heeft geleend dat gereserveerd is door een andere klant, krijgt u van ons ook een attenderingsmail.
 4. Na het verstrijken van de uitleentermijn wordt u er door ons aan herinnerd de geleende materialen terug te brengen zodat ook andere leden van de bibliotheek er gebruik van kunnen maken.

Veelgestelde vragen

 • Het boetevrij inleveren geldt voor alle materialen?
  Ja, voor leden met een boetevrij abonnement gaat het boetevrije lenen onmiddellijk in na afsluiting of overzetting van het abonnement. Alle materialen kunnen boetevrij ingeleverd worden.
 • Boetevrij, dan kan ik wat ik leen toch houden??
  Nee, het is de bedoeling dat het geleende boek (of ander materiaal) binnen de uitleentermijn terug wordt gebracht zodat ook anderen het weer kunnen lenen. Indien het boek niet op tijd terug is krijgt u een bericht met het verzoek het in te leveren of te verlengen. Hierop volgen nog twee herinneringen. Als het boek dan nog niet is geretourneerd brengen we de kosten in rekening (+ administratiekosten) zodat we een vervangend exemplaar kunnen aanschaffen. Indien nodig wordt een incassoprocedure gestart.
 • Moet ik het boek nog wel binnen een bepaalde periode terugbrengen?
  Ja, we hanteren nog steeds een uitleentermijn en gaan ervan uit dat de materialen binnen die termijn teruggebracht worden zodat andere leden ze weer kunnen lenen.
 • Ik heb nog boete “open” staan, wat gebeurt hiermee?
  Boete die nog “open” staat, dus boete van te laat ingeleverde materialen van vóór de omzetting van het abonnement, moet nog betaald worden. De boetevrije periode gaat in vanaf de omzetting van het abonnement.
 • Hoe lang mag ik boeken thuis houden?
  De uitleentermijn van geleende materialen is 3 weken. Wij vragen u de materialen binnen de termijn terug te brengen naar de bibliotheek. Wij zullen u daarbij helpen door tijdig een attenderingsmail te versturen. Heeft u uw mailadres nog niet doorgegeven aan ons? Doe dat alsnog, zodat we u eenvoudig per mail kunnen bereiken.
 • Ik ben leerling van het GKC of het Marianum. Kan ik ook een boetevrij abonnement afsluiten?
  Nee, dit is niet mogelijk. Voor leerlingpassen wordt door de school een bedrag betaald, dat afwijkt van het normale tarief.
 • Hoe kan ik mijn abonnement omzetten naar een boetevrij abonnement?
  Neem, voordat uw abonnementsperiode afloopt, contact op met ons Servicebureau (088-0062929 of via de mail).