Taalcafé

Eibergen

In de Bibliotheek in Eibergen is elke donderdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur het Taalcafé geopend. Nieuwkomers en overige geïnteresseerden die op een informele, laagdrempelige manier met taal bezig willen zijn, worden van harte uitgenodigd om binnen te lopen.

Het Taalcafé komt voort uit het Taalhuis Oost-Achterhoek, dat in september is opgericht. Het Taalhuis is een plek waar mensen die moeite hebben met taal elkaar kunnen ontmoeten en elkaar helpen. Ze worden door vrijwilligers geholpen om beter te lezen en schrijven. In alle vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek worden in het kader van het Taalhuis taalactiviteiten aangeboden. Eén van deze taalactiviteiten is het Taalcafé.

“Nieuwkomers hebben er, naast het formele taalonderwijs dat ze volgen op het Graafschap College, ROC of Saxion, behoefte aan om door middel van sprekende taal beter te leren”, ervaart Dienke Nijboer, medewerker Samenwerking van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Het informeel aanbieden van en bezig zijn met de Nederlandse taal staat voorop. Wie komt, die komt. Aan- of aanmelden is niet nodig, er is een vrije inloop. “Het is echt bedoeld als een ontmoetingsplek om anderen te ontmoeten en op een ontspannen manier met taal bezig te zijn”, vertelt Jenny Albers, taalvrijwilligster van het Taalcafé. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s, waarover de deelnemers met elkaar in gesprek gaan. Daarna is er tijd voor het spelen van taalspellen. 

Iedereen die het leuk vindt om met taal bezig te zijn is van harte welkom om aan te schuiven. Meer weten? Bel met het Taalhuis Oost-Achterhoek, tel.088-0062999.