Actueel

Je Bibliotheek is open! Een aantal activiteiten in onze vestigingen gaan door. Bekijk voor een actueel overzicht het tabblad activiteiten.
Blijf bij je bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

Leeskringabonnement

Lezen is leuk, maar samen lezen is leuker. Ontspannen maakt u kennis met andere werelden en als de leesreis ten einde is kunt u uw ervaringen delen. Een leeskring is bij uitstek geschikt om van gedachten te wisselen over hetgeen u heeft geraakt. Het verhaal, de auteur, het thema zullen zeker ter sprake komen. Uw kennis en horizon worden hierdoor verbreed en dragen bij aan nog meer leesplezier. De Bibliotheek Oost-Achterhoek wil u daarbij graag van dienst zijn met een speciaal abonnement voor leeskringen.

Het leeskring abonnement:

 • Met maximaal 10 personen kunt u gebruik maken van dit abonnement.
 • Dit abonnement voor leeskringen biedt u de mogelijkheid om maximaal 10 reserveringen per titel te plaatsen. Op de individuele passen is dit niet mogelijk.
 • Uw leeskring is met deze pas altijd verzekerd van voldoende boeken. Boeken reserveren kan per mail via info@oostachterhoek.nl of door het inleveren van een lijst op de vestiging waar u de boeken leent. Hierdoor voorkomt u een lange wachttijd zoals dat het geval is als ieder lid van de leeskring individueel een boek laat reserveren.
 • Titels die gereserveerd kunnen worden zijn een half jaar oud of ouder.
 • Binnen 3 weken ontvangt u per boek een mail dat deze op de vestiging ligt.
 • De uitleentermijn gaat in zodra het boek wordt opgehaald.
 • U kunt de boeken 6 weken lenen en eenmalig verlengen met 3 weken.
 • De pas komt op naam van de leeskring. De naam en het mailadres van de leeskring worden vastgelegd bij het aanvragen van een pas.
 • Via de digitale nieuwsbrief wordt degene die het mailadres heeft aangeleverd op de hoogte gehouden van interessante zaken voor uw leeskring, zoals bijvoorbeeld schrijversavonden.
 • Deelnemers van leeskringen krijgen korting op schrijversavonden die worden georganiseerd in de bibliotheek. Deze korting kan alleen verkregen worden op vertoon van de pas.
 • De kosten zijn slechts € 90,- voor 12 maanden. De inschrijfkosten bedragen eenmalig € 2,50.
 • Op de website vindt u de algemene voorwaarden die ook van toepassing zijn op dit abonnement.

Tip:
Als u zelf een leeskring wil starten kunt u de handleiding voor een succesvolle leesclub bekijken, een speciale uitgave van Boek-delen. Op de website van De Boekensalon wordt een overzicht gegeven van titels die interessant zijn voor leeskringen met bijbehorende discussietips. Ook in de Uittrekselbank vindt u nuttige informatie. Deze kennisbank is voor leden vanuit huis te bekijken. Niet leden kunnen terecht in de Bibliotheek.

Deelnemen aan leeskring of leeskring starten?
Heeft u ook interesse om deel te nemen aan een leeskring? Of wilt u een leeskring leiden? Neemt u dan contact op met ons Servicebureau. Zoekt u een inspirerende plek voor uw leeskring? Dat zou de Bibliotheek kunnen zijn. Ook hierover kunt u contact opnemen met ons Servicebureau. Hieronder vindt u de knop om te mailen, maar bellen mag natuurlijk ook: 088-0062929.

De leeskring van de Bibliotheek Groenlo