Coronamaatregelen

Blijf bij uw bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

Leeskringabonnement

Lezen is leuk, maar samen lezen is leuker. Ontspannen maakt u kennis met andere werelden en als de leesreis ten einde is kunt u uw ervaringen delen. Een leeskring is bij uitstek geschikt om van gedachten te wisselen over hetgeen u heeft geraakt. Het verhaal, de auteur, het thema zullen zeker ter sprake komen. Uw kennis en horizon worden hierdoor verbreed en dragen bij aan nog meer leesplezier. De Bibliotheek Oost-Achterhoek wil u daarbij graag van dienst zijn met een speciaal abonnement voor leeskringen.

Het leeskring abonnement:

 • Met maximaal 10 personen kunt u gebruik maken van dit abonnement.
 • Dit abonnement voor leeskringen biedt u de mogelijkheid om maximaal 10 reserveringen per titel te plaatsen. Op de individuele passen is dit niet mogelijk.
 • Uw leeskring is met deze pas altijd verzekerd van voldoende boeken. Boeken reserveren kan per mail via info@oostachterhoek.nl of door het inleveren van een lijst op de vestiging waar u de boeken leent. Hierdoor voorkomt u een lange wachttijd zoals dat het geval is als ieder lid van de leeskring individueel een boek laat reserveren.
 • Titels die gereserveerd kunnen worden zijn een half jaar oud of ouder.
 • Binnen 3 weken ontvangt u per boek een mail dat deze op de vestiging ligt.
 • De uitleentermijn gaat in zodra het boek wordt opgehaald.
 • U kunt de boeken 6 weken lenen en eenmalig verlengen met 3 weken.
 • De pas komt op naam van de leeskring. De naam en het mailadres van de leeskring worden vastgelegd bij het aanvragen van een pas.
 • Via de digitale nieuwsbrief wordt degene die het mailadres heeft aangeleverd op de hoogte gehouden van interessante zaken voor uw leeskring, zoals bijvoorbeeld schrijversavonden.
 • Deelnemers van leeskringen krijgen korting op schrijversavonden die worden georganiseerd in de bibliotheek. Deze korting kan alleen verkregen worden op vertoon van de pas.
 • De kosten zijn slechts € 90,- voor 12 maanden. De inschrijfkosten bedragen eenmalig € 2,50.
 • Op de website vindt u de algemene voorwaarden die ook van toepassing zijn op dit abonnement.

Tip:
Als u zelf een leeskring wil starten kunt u de handleiding voor een succesvolle leesclub bekijken, een speciale uitgave van Boek-delen. Op de website van De Boekensalon wordt een overzicht gegeven van titels die interessant zijn voor leeskringen met bijbehorende discussietips. Ook in de Uittrekselbank vindt u nuttige informatie. Deze kennisbank is voor leden vanuit huis te bekijken. Niet leden kunnen terecht in de Bibliotheek.

Deelnemen aan leeskring of leeskring starten?
Heeft u ook interesse om deel te nemen aan een leeskring? Of wilt u een leeskring leiden? Neemt u dan contact op met ons Servicebureau. Zoekt u een inspirerende plek voor uw leeskring? Dat zou de Bibliotheek kunnen zijn. Ook hierover kunt u contact opnemen met ons Servicebureau. Hieronder vindt u de knop om te mailen, maar bellen mag natuurlijk ook: 088-0062929.

De leeskring van de Bibliotheek Groenlo