Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Bekijk online de beeldbank, de archieven en nog meer historische informatie van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.

Nederland in oude kaarten

Oude atlassen zijn een uitnodiging om op avontuur te gaan. Ze nemen u mee op de ontdekkingsreizen van moedige zeevaarders of laten zien dat uw woonplaats door de Romeinen is gesticht. Een paar van de mooiste atlassen kunt u hier kaart voor kaart doorbladeren en op uw scherm vergroten. 

 

Delpher

Bekijk online ruim een miljoen Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften. U zult een schat aan historische informatie vinden.

Archieven.nl

Op archieven.nl kunt u honderden kilometers archiefmateriaal doorzoeken. U vindt hier:

  • 87 deelnemende organisaties
  • meer dan 49.370 archieven en collecties met bijna 209 miljoen beschrijvingen van archiefstukken
  • meer dan 1.499.000 afbeeldingen
  • ruim 94 miljoen personen
  • 2.828.211 krantenpagina's
  • meer dan 1.750.000 locaties
  • maar ook de adressen van meer dan 3.300 historische instellingen of websites

'Grols Verleden' en 'Old Ni-js' Digitaal

De periodieken van de Oudheidkundige Vereniging Groenlo en de Historische Kring Eibergen zijn opgenomen in onze catalogus. U kunt de artikelen compleet inzien.

Dr. Das-collectie

Huisarts Das verzamelde bijzonder veel gegevens over families in Winterswijk. Zijn onderzoeksresultaten zijn een schatkamer voor genealogisch onderzoek.

Het geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland is een beeldbank met schilderijen, tekeningen, foto’s, beeldhouwwerken, keramiek, postzegels, affiches en krantenknipsels uit meer dan honderd Nederlandse musea, archieven en bibliotheken. In het Geheugen van Nederland kunt u rustig ronddwalen, maar u kunt ook gericht zoeken naar beeldmateriaal over specifieke onderwerpen.