Cine-breng

Onder de naam Cine-breng vertonen vijf bibliotheken in de Achterhoek in de wintermaanden maandelijks hun films. Op een vaste dag worden in de verschillende bibliotheken films gedraaid. De folder met het halfjaarlijkse programma is gratis verkrijgbaar is de deelnemende vestigingen. De doelstelling van dit circuit is: "Films draaien in de gemeenten waar geen filmhuis aanwezig is en de bibliotheek als filmtheater te gebruiken. In principe gaat het om films die in het filmhuiscircuit worden gedraaid".

Cine-breng
Cine-breng verwijst naar de vijf deelnemende vestigingen: Borculo, Ruurlo, Eibergen, Neede en Groenlo. In Borculo vindt het filmhuis van de bibliotheek zijn plek in het Filmcafé van Het Hof. Vanuit iedere bibliotheek is een werkgroep actief om het programma samen te stellen en de vertoning van de films mogelijk te maken.

Welke films?
Informatie over alle films is te vinden in de deelnemende bibliotheken. Daarnaast kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief, die door een vrijwilliger wordt samengesteld. U kunt zich aanmelden voor deze nieuwsbrief door een mail te sturen (o.v.v. aanmelding nieuwsbrief Cine-breng). Indien u dat wenst, kunt u aangeven naar welke vestiging(en) uw voorkeur uitgaat. Zo kunt u aanvullend op het halfjaarlijkse filmoverzicht (de nieuwsbrief) ook nog de maandelijkse mail voorafgaande aan de te vertonen films in uw vestiging(en) ontvangen.

Aanvang en toegangsprijs
Het aanvangstijdstip van de voorstellingen is om 20.00 uur. Prijs per voorstelling € 5,00. Bibliotheekleden krijgen € 1,00 korting op de toegangsprijs op vertoon van hun bibliotheekpas. Reserveren voor een film is niet nodig. U kunt op de avond zelf de toegangsprijs betalen in de betreffende bibliotheek.