Schrijfcafé

De Bibliotheek Lichtenvoorde gaat van start met een Schrijfcafé. Maandagavond 24 september (van 19.30 – 21.30 uur) is de eerste bijeenkomst. Woordenkunstenaar Barbara Pavinati van Rabarbara neemt u graag mee in de opmars van het schrijven.

Tijdens het Schrijfcafé wordt op informele wijze gepraat over schrijven en alles wat daarbij komt kijken. We drinken koffie of thee en wisselen gedachten en ideeën uit. Elke bijeenkomst neemt u een eigen inbreng mee: een zelfgeschreven tekst of een tekst die u bewondert. Rabarbara trapt elk samenzijn af met een inbreng van eigen pen. Aan de hand daarvan gaan we in gesprek en komt uw bijdrage aan bod.

Bent u ook zo dol op schrijven? En wilt u graag uw ervaringen delen met anderen? Of wilt u juist tips en trucs om woorden op papier te zetten, een gedicht te schrijven of zelfs een verhaal? Komt naar het Schrijfcafé!

De bijeenkomsten in 2018 en 2019 worden samengevat onder de titel ‘de opmars van het schrijven’ en zijn op verschillende maandagavonden van 19:30 uur – 21:30 uur. De opbouw van klein naar groot. U kunt aan alle bijeenkomsten deelnemen of aan een losse. Per keer bent u vrij om te beslissen of u komt. Deelname is gratis. Wel graag van tevoren opgeven. Ervaring met schrijven is niet nodig. Fijn als u zelf pen en papier meeneemt.

De data van het Schrijfcafé zijn:
24 september 2018
29 oktober 2018
26 november 2018
17 december 2018
28 januari 2019
25 februari 2019
Alle avonden beginnen om 19.30 en duren tot 21.30 uur. Plaats: de Bibliotheek Lichtenvoorde, Dijkstraat 2a

Programma 'De opmars van het schrijven'

Bijeenkomst 1, 24 september: Neem je favoriete woorden mee
Neem die opgeschreven woorden mee dat je altijd al met iedereen hebt willen delen, maar die je altijd stiekem voor jezelf hield. Nu is de tijd gekomen om naar buiten te treden. Schroom niet: we zullen er ademloos naar luisteren en je laten weten wat jouw woorden met ons doen.
Aanmelden voor deze activiteit Aanmelden niet meer mogelijk

Bijeenkomst 2, 29 oktober: Laat je lievelingsgedichten horen
Zoek dat gedicht op waar je heel blij of juist ontzettend verdrietig van wordt. Het hoeft niet van jezelf te zijn. Eentje van een bekende dichter mag ook. Wanneer las je dit gedicht voor het eerst? Wat deed het met je? Waarom deel je het met ons? Als het gedicht van jezelf is: leg eens de context en betekenis van je gedicht uit.
Aanmelden voor deze activiteit

Bijeenkomst 3, 26 november: Literaire Soos met Karin Weidekamp.
Een Literaire Soos met Karin Weidekamp uit Lichtenvoorde. Onlangs verscheen haar dichtbundel ‘Een nieuwe jas”. Graag vertelt ze daarover. Hoe blijf je overeind als je leven ineens 180 graden draait? Als gevolg van een auto-ongeluk loopt Karin Weidekamp Niet Aangeboren Hersenletsel (N.A.H.) op. Zij wordt gedwongen een nieuwe jas te dragen, die haar in eerste instantie totaal niet lekker zit. Al snel beseft ze echter, dat ze haar oude leven niet meer terug krijgt en enkel door los te laten, het geluk weer kan vinden. Samen met haar grote liefde gaat ze deze innerlijke strijd aan. Karin:”In de rollercoaster van N.A.H. zat er voor mij niets anders op dan naar binnen te kijken. Wat gebeurt er met mij? Wie ben ik nog? Wat wil en vooral, wat kan ik nog? De antwoorden kwamen langzaam binnen in de vorm van gedichten. Deze vertaalden zich tot een bundel én een fijne nieuwe jas. Met beide laat ik je graag kennis maken.”
Aanmelden voor deze activiteit

Bijeenkomst 4, 17 december: Vertel je mooiste verhalen
Lees dat korte verhaal voor dat je raakt. Het mag zelfgeschreven zijn, maar hoeft niet. Wat spreekt je aan aan dit verhaal? Wat doen de woorden met je? Misschien inspireren alle verhalen die je hoort je wel tot een nieuw verhaal. Uiteraard mag je dat gaan opschrijven!
Aanmelden voor deze activiteit

Bijeenkomst 5, 28 januari: Droom over een (eigen?) boek
Als je een eigen boek wilt schrijven, deel dan je droom daarover in deze bijeenkomst. Vertel waar het over moet gaan en of je het al aan het schrijven bent. Misschien is er wel een bepaald boek dat jou geïnspireerd heeft tot daden. Laat het ons weten!
Aanmelden voor deze activiteit

Bijeenkomst 6, 25 februari: Literaire Soos met een bekende schrijver.
Deze schrijver wordt in overleg met de deelnemers bepaald.
Aanmelden voor deze activiteit

 

Foto's: Sjoukje Gelink, Lo en Co