Tips van Resy

Ik ben Resy Oonk en ben verantwoordelijk voor de PR/Communicatie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Ook ben ik werkzaam voor de Koninklijke Bibliotheek, als teamleider van het Landelijk Social Media Team. Ik begon mijn bibliotheekcarrière als jeugdbibliothecaris van de Bibliotheek Lichtenvoorde. 

Ik lees bij voorkeur thrillers en young adult, maar laat me ook heel graag leiden door tips van anderen: "Dat zorgt ervoor dat je regelmatig buiten je favoriete genres een boek leest. En dat is heel inspirerend!"

Ongemakkelijke mensen

Over dit boek kan ik heel kort zijn. Absolute aanrader voor iedereen die de zeventiger jaren heeft meegemaakt als kind. Wat een fijne schrijfstijl!

Tragikomisch verhaal over een familie waar nogal wat mis is, zonder oordeel gezien door de ogen van een kind.

De cursus 'Omgaan met teleurstellingen' gaat wederom niet door

Absoluut geen teleurstelling dit boek. Heerlijk om te lezen of te luisteren, elke keer een stukje. Wat krijg je goede zin van dit boek!

Alfabet

Wat kan ik me verwonderen over de kwaliteiten van Charlotte Dematons. Wat is haar nieuwe prentenboek een parel! Uren en uren kun je je verliezen in dit boek, al zoekende naar alle voorwerpen met dezelfde beginletter. Geweldig voor kinderen, geweldig voor volwassen kinderen, maar ook geweldig om bijvoorbeeld in te zetten bij taallessen. Als dit wonderschone prentenboek geen Gouden Penseel gaat winnen, dan eet ik mijn schoen op.

Als de dood

Met heel veel plezier geluisterd via de LuisterBieb! Spannend boek van plaatsgenoot Hartman. Vanuit verschillende perspectieven volg je de verhaallijn, wat het extra boeiend maakt. Natuurlijk ook als papieren boek te leen bij ons én als e-book bij de online Bibliotheek.

Sluit alle deuren

De aanbeveling op de cover maakt dit boek voor mij niet helemaal waar. Ik ga toch voor Ira Levin. Maar zeker een spannend boek en een pageturner.