Winnares schenkt lidmaatschap bieb aan Katja

Gepubliceerd op: 15 juni 2023 08:47

Winnares van een jaarlidmaatschap van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Jacqueline Bos, heeft haar gewonnen prijs weggegeven aan Katja Tamantseva. Het abonnement werd zaterdag 10 juni aan Katja overhandigd door directeur Martien Louwers van de bibliotheek.

Gedichtenwedstrijd ‘Leven met oorlog’

In het kader van 4 en 5 mei organiseerden de Bibliotheek Oost-Achterhoek, samen met Achterhoek Nieuws, een gedichtenwedstrijd rondom het landelijke thema ‘Leven met oorlog’. Prachtige pennenvruchten ontving de jury. Jacqueline Bos, afkomstig uit Noord-Holland, won deze wedstrijd. Haar prijs was: publicatie in de Achterhoek Nieuws edities (al eerder geplaatst) én een lidmaatschap van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Echter… aangezien Jacqueline niet in de buurt van de Achterhoek woont, was het verzilveren van deze prijs wat lastig. Daarom besloot zij om de prijs beschikbaar te stellen aan een vluchteling uit een oorlogsgebied. Een prachtig én zeer toepasselijk gebaar, gezien het thema van de wedstrijd. Katja Tamantseva, afkomstig uit de Oekraïne en momenteel wonende in de opvang in Groenlo, was degene die het abonnement in ontvangst mocht nemen.

Overhandiging tijdens Living Library

Zaterdag 10 juni, tijdens de Living Library waar levende boeken geleend konden worden, was Katja één van die boeken. Ze vertelde met verve haar verhaal. Voorafgaand aan de Living Library, tijdens het openingswoord, overhandigde Martien Louwers, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, onder het toeziend oog van burgemeester Annette Bronsvoort, het lidmaatschap aan Katja.