Robotkassa's van de toekomst in BIEBlab

Gepubliceerd op: 25 november 2022 16:47

Op donderdag 8 december, vanaf 15.00 uur, staat het BIEBlab in Lichtenvoorde in het teken van robotkassa’s. Het aanmelden gaat via de site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab) of in één van de bibliotheekvestigingen en de deelnamekosten bedragen € 2,50. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert BIEBlab speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8.

Robotkassa’s van de toekomst
Hoe kun je een computer trainen om verschillende producten te kunnen onderscheiden? In deze workshop ga je zelf een machine learning model trainen. Hiervoor verzamel je voorbeelden: de data. Na de workshop weet je computer wat een kiwi is, en jij weet hoe je een computer moet trainen. Handig voor de robotkassa in de toekomst!

Samenwerking Bibliotheek en ‘Culturije’
Twee keer per maand worden er in Lichtenvoorde en in een aantal bibliotheken in Berkelland activiteiten in het kader van BIEBlab georganiseerd. In Lichtenvoorde is dat elke eerste en derde donderdag van de maand. De ene keer verzorgt ‘Culturije' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag.