Inloop Informatiepunt Digitale Overheid in Whemerhof

Gepubliceerd op: 30 juli 2023 08:49

Vanaf heden kan iedereen die vragen heeft over de sites van de overheid terecht in ‘Ontmoetingscentrum Whemerhof’ in Winterswijk. Elke woensdagochtend van 10.00-12.00 uur is er een gespecialiseerde medewerker van de Bibliotheek Oost-Achterhoek aanwezig om u verder te helpen. Daarnaast zijn we elke eerste woensdagmiddag van de maand bij het Repair Café in dezelfde plaats.

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Denk bijvoorbeeld aan het verlengen van het rijbewijs, het regelen van zorg en AOW aanvragen. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Om zaken te kunnen regelen heeft u een DigiD nodig en moet u met een computer om kunnen gaan. Veel mensen vinden al deze zaken lastig.Kunt u wel wat hulp gebruiken of kent u iemand die hulp nodig heeft? Kom langs tijdens de inloopmomenten op woensdagochtend in ‘Ontmoetingscentrum Whemerhof’ aan de Ratumsestraat 20. Daar zit van 10.00 tot 12.00 uur een gespecialiseerde medewerker van de Bibliotheek Oost-Achterhoek die met u meedenkt en u informatie geeft zodat u verder kunt. Die medewerker kan ook een afspraak voor u maken met een organisatie die u verder helpt. Als u al een DigiD heeft, dan is het handig om de gegevens mee te nemen. Heeft u nog geen DigiD, dan kan de medewerker u helpen met het aanvragen.

Inloopmomenten

Elke woensdagochtend kunt u terecht in ‘Ontmoetingscentrum Whemerhof’. Daarnaast is onze medewerker ook iedere eerste woensdag van de maand (13.30-16.00 uur) te vinden bij de inloop van het Repair Café Winterswijk bij Kringloopgroep Actief, Handelscentrum 6 in Winterswijk. Ook daar bent u van harte welkom. De hulp tijdens de inloop is helemaal gratis.