Onze vestiging in Groenlo is op maandag 20 februari gesloten i.v.m. carnaval.

Cursus 'Filosofie voor kinderen'

Gepubliceerd op: 15 januari 2023 13:10

Op donderdag 9 februari start in de Bibliotheek Eibergen een cursus filosofie, speciaal voor kinderen uit de oudste groepen van het basisonderwijs. De cursus wordt verzorgd door Rudis Wensink. Rudis is 27 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Opgave is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/doordenkers. In totaal bestaat de cursus uit zes bijeenkomsten. De kosten voor de cursus: € 50,00. Opgave is mogelijk tot eind januari.

Doordenkers
De cursus ‘Filosofie voor kinderen’ is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Samen vormen de deelnemers de groep ‘De Doordenkers’. Op zes donderdagmiddagen gaan ze bezig met verschillende thema’s:
1. Wanneer ben je blij/ gelukkig? 
2. Hebben alle vragen een antwoord? 
3. Wanneer is iets normaal? 
4. Gaat de tijd altijd even snel? 
5. Is alles wat mooi is kunst? 
6. Wanneer is iets eerlijk of oneerlijk? 
De bijeenkomsten starten altijd met een mooi verhaal, van waaruit de groep met elkaar in gesprek gaat. Door vragen te stellen leren de kinderen om creatief en kritisch te denken. Ook leren ze om beter te redeneren. Er zal altijd respect zijn voor elkaars ideeën.

Start op 9 februari
De cursus vindt plaats in de Bibliotheek Eibergen. De cursusdata zijn: 9 en 23 februari, 9 en 23 maart, 6 en 20 april. De bijeenkomsten duren een uur en beginnen om 15.30 uur.De kosten voor de cursus bedragen € 50,00 en opgave is mogelijk in de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/doordenkers.