Klik & Tik

Klik & Tik is een cursus voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. De Bibliotheek Oost-Achterhoek ontwikkelde daarnaast twee vervolgcursussen. De cursus is gratis voor bibliotheekleden en wordt in verschillende vestigingen gegeven.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit modules van 6 lessen. Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

Modules Klik&Tik

Er zijn twee verschillende Klik & Tik-cursussen.

Bent u nog niet bekend met computers of met internet? Volg de cursus Klik & Tik 1 (6 lessen)

Heeft u de cursus Klik & Tik 1 gevolgd en wilt u meer? Volg dan de cursus Klik & Tik 2 (6 lessen)

Tabletcursussen

Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die liever willen werken met een tablet dan met een pc. De cursus is toegesneden op Ipad en Android tablets. (6 lessen)

Welke tablet heb ik?

Heeft u nog moeite met het online invullen van formulieren? Dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via ons Servicebureau. Zie hiervoor de gegevens hiernaast bij Aanmelden.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Leden van de Bibliotheek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 53,00 per jaar bij automatische incasso) of € 60,00 per cursus te betalen.

Als een cursus vol zit, wordt u op een wachtlijst geplaatst en krijgt u bericht wanneer de volgende cursus start.

In Nederland hebben ca. 1,6 miljoen mensen niet de kennis en ervaring met computers en internet om zelfstandig mee te kunnen in de digitale maatschappij en hun zaken met de e-overheid te kunnen afhandelen. De cursussen 'Klik en Tik' en 'Digisterker' zijn met name voor hen bedoeld om zelfvertrouwen te krijgen, zelfredzaam te worden en hun weg op internet te vinden.
In deze film vertellen cursisten en docenten over hun ervaring en over de effecten die het volgen van deze cursussen voor hen hebben gehad.