Door personeelstekort bij de Hartstichting gaan de voor de maand mei aangekondigde bloeddrukmetingen in Lichtenvoorde en Eibergen niet door. Excuses voor het ongemak!

Klik & Tik

Klik & Tik is een cursus voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. De Bibliotheek Oost-Achterhoek ontwikkelde daarnaast twee vervolgcursussen. De cursus is gratis voor bibliotheekleden en wordt in verschillende vestigingen gegeven.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. U kunt vanuit uw luie stoel winkelen of beeldbellen met uw familie en vrienden. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.

De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgt u persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan uw tempo en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden, zodat de uitleg duidelijk en laagdrempelig is. De cursusgroep bestaat uit een klein aantal mensen, die hetzelfde niveau hebben. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert u omgaan met uw apparaat. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. Klik & Tik bestaat uit module van 6 lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw 6 lessen, te volgen.

Natuurlijk worden de Corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

Modules Klik&Tik

Er zijn twee verschillende Klik & Tik-cursussen.

Bent u nog niet bekend met computers of met internet? Volg de cursus Klik & Tik 1 (6 lessen)

Heeft u de cursus Klik & Tik 1 gevolgd en wilt u meer? Volg dan de cursus Klik & Tik 2 (6 lessen)

Tabletcursussen

Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die liever willen werken met een tablet dan met een pc. De cursus is toegesneden op Ipad en Android tablets. (6 lessen)

Welke tablet heb ik?

Heeft u nog moeite met het online invullen van formulieren? Dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via ons Servicebureau. Zie hiervoor de gegevens hiernaast bij Aanmelden.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Deelname aan de cursussen is gratis voor leden en niet-leden. Niet-leden ontvangen daarnaast nog een gratis proefabonnement voor 3 maanden.

Als een cursus vol zit, wordt u op een wachtlijst geplaatst en krijgt u bericht wanneer de volgende cursus start.