Klik & Tik

Klik & Tik is een cursus voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de computer. De Bibliotheek Oost-Achterhoek ontwikkelde daarnaast twee vervolgcursussen. De cursus is gratis voor bibliotheekleden. Bekijk het agenda-overzicht voor het actuele cursusaanbod.

Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Vanuit de luie stoel winkelen of een reis boeken. U kunt met uw computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook uw bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door uzelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen wordt geleerd hoe internet werkt. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. De cursussen bestaan uit modules van 6 lessen. Als u zelf een laptop bezit, dan zou het fijn zijn als u deze meeneemt. Heeft u geen laptop, dan kunt u tijdens de cursus gebruik maken van apparatuur van de Bibliotheek.

Drie modules

Er zijn drie verschillende Klik & Tik-cursussen.

 • Bent u nog niet bekend met computers of met internet? Volg de cursus Klik & Tik 1.
 • Heeft u de cursus Klik & Tik 1 gevolgd en wilt u meer? Volg dan de cursus Klik & Tik 2.
 • Wilt u meer weten over de in en outs van internet? Volg de cursus Klik & Tik 3.

In de agenda op deze site ziet u wanneer welke cursus start en waar deze gaat plaatsvinden.

Agenda startdata Klik & Tik-cursussen

 1. Start Klik & Tik 2 Ruurlo (VOL)

  Heeft u de cursus Klik & Tik 1 gevolgd en wilt u meer? Volg dan de cursus Klik & Tik 2: Windows 10 & internet (6 lessen). Deze cursus start op maandag 30 oktober (13.00 tot 14.30 uur) in Ruurlo.

  Van 13:00 tot 14:30

  de Bibliotheek Ruurlo

  ma 30 okt

 2. Start Klik & Tik 1 Ruurlo

  Bent u nog niet bekend met computers of met internet? Volg de cursus Klik & Tik 1: Computer basiskennis (6 lessen). Start: maandag 30 oktober (15.00 tot 16.30 uur) in de Bibliotheek Ruurlo.

  Van 15:00 tot 16:30

  de Bibliotheek Ruurlo

  ma 30 okt

 3. Start Klik & Tik Winterswijk (VOL)

  Bent u nog niet bekend met computers of met internet? Volg de cursus Klik & Tik: Computer basiskennis (6 lessen). Start: dinsdag 7 november (10.00 tot 11.30 uur) in de Bibliotheek Winterswijk.

  Van 10:00 tot 11:30

  de Bibliotheek Winterswijk

  di 07 nov

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En heeft u thuis een computer én een internetaansluiting? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Leden van de Bibliotheek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 52,00 per jaar) of € 60,00 per cursus te betalen.

Als een cursus vol zit, wordt u op een wachtlijst geplaatst en krijgt u bericht wanneer de volgende cursus start.