Coronamaatregelen

Blijf bij je bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

Worden wat je wil: kinderboekenweek 2021

Van woensdag 6 tot en met zondag 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek. Het onderwerp van dit jaar is ‘beroepen’, met als motto: ‘Worden wat je wil’. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert in het kader van deze feestelijke week in drie vestigingen gratis voorstellingen voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. In Winterswijk verzorgt PeerTof op woensdagmiddag 6 oktober een voorstelling en in Lichtenvoorde (9 oktober) en Eibergen (16 oktober) kunnen de kinderen komen kijken naar de muzikale voorstelling van Jeritza Toney.

Doen wat je wil (Winterswijk)
PeerTof, het theaterduo uit Zieuwent, timmert flink aan de weg. Speelden ze eerder al een voorstelling voor volwassenen en meerdere producties voor de jeugd in onze vestigingen, dit jaar zijn ze in de Kinderboekenweek van de partij met de ‘Doen wat je wil’. De voorstelling in Winterswijk is op woensdagmiddag 6 oktober aanstaande en begint om 14.30 uur. De voorstelling is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Klik op de reserveerknop hieronder.

In de voorstelling maken de kinderen kennis met Tante Keet. Een bijzonder leuke vrouw, die precies doet wat ze wil, dol is op boeken, gek op eten en mega-sterk blijkt te zijn! Kortom: alles in huis om te worden wat je wil!

Waar is mijn lach? (Lichtenvoorde en Eibergen)
Jeritza Toney neemt haar gitaar mee het land door. Op haar eigen wijze neemt zij de kinderen mee op een muzikaal avontuur. Ze vertelt verhalen, zingt en speelt muziek. Jeritza komt op zaterdag 9 oktober naar Lichtenvoorde (14.00 uur) en bezoekt een weekje later, op 16 oktober (14.00 uur) Eibergen. Ook deze voorstellingen zijn gratis, maar aanmelden is weer noodzakelijk. Klik op de reserveerknop hieronder.

Jeritza weet wat ze worden wil: heel erg blij! De voorstelling gaat over een lach die... kwijt is! Stel je voor… je wordt wakker. Je zit rechtop in je bed en dan ineens... is je lach verdwenen. Je doet je best ‘m terug te vinden door opdrachten goed uit te voeren. Opgeven is geen optie. Met muziek en spel zorgen de kinderen dat die lach terugkeert. Want alles wat je worden wil... is blij!