Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober 2019 is het weer Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is reizen, onder het motto: ‘Reis mee!’. Alle lees- en informatieve boeken over reizen en vervoer staan in het middelpunt van de belangstelling. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert tijdens deze Boekenweek twee gezellige én verrassende voorstellingen.

Winterswijk en Borculo

‘Maya zingt de wereld rond’
In Borculo en Winterswijk kunnen kinderen van 4 tot 9 jaar de gratis voorstelling ‘Maya zingt de wereld rond’ bezoeken.

Zangeres Maya Link, bekend van muziektheater gezelschap Samba Salad, maakt haar solo debuut met een intieme voorstelling voor het vindingrijke kind. Ga mee en ontdek dat alles mogelijk is met je fantasie! De wereld is rond en als je gewoon recht door gaat, kom je vanzelf wel weer terug waar je begon. Gewoon je neus achterna, dan beleef je pas echt avontuur. De hele voorstelling tovert Maya uit haar magische koffer. Al zingend tovert zij wolken weg, blaast met gemak bellen in een onderwaterwereld en telefoneert naar huis met een banaan in de jungle. In je hoofd kan alles!

‘Maya zingt de wereld rond’ is op woensdagmiddag 9 oktober om 15.00 uur te zien in de Bibliotheek Winterswijk (Parallelweg 5). Op zaterdagmiddag 12 oktober is dezelfde voorstelling te zien op het Berkellands Friends Festival (BFF) in de raadszaal van het gemeentehuis in Borculo. Aanvang van deze voorstelling: 14.30 uur. Rondom deze voorstelling is er die middag doorlopend gelegenheid om naar het voorlezen te gaan, verzorgd door medewerkers van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

 

Lichtenvoorde

‘Reis je mee?’, een verrassende voorstelling van De Schoolgoochelaar
‘De Schoolgoochelaar’, John Negenkerken, is dit jaar te gast in de Bibliotheek Lichtenvoorde. De voorstelling die gespeeld wordt is ‘Reis je mee?’. Ongetwijfeld is dit een voorstelling vol onverwachte zaken.

John en Sjaakie zijn op weg naar school. Maar wat een pech, ze krijgen onderweg een lekke fietsband. Gelukkig rijdt de juf net langs en mogen ze met haar in de auto meerijden. Echter ook de auto strandt door een kapotte motor. John weet een oplossing, hij stuurt de te gekke professor een WhatsApp bericht om ze op te halen. De professor belooft zo snel mogelijk een vervoersmiddel te sturen, maar dat de professor met een helikopter zou komen verwacht toch niemand?!
Sjaakie belt ondertussen op naar school om te zeggen dat ze wat later zijn. Hij blijkt een verkeerd nummer ingetoetst te hebben, waardoor hij  astronaut André Kuipers aan de telefoon krijgt. André zegt wel wat hulp te kunnen gebruiken bij een super geheim experiment met een nieuw soort voertuig. Hij belooft dat ze op tijd op school zullen zijn, maar dat kan toch niet kloppen…. want John en Sjaakie zijn al te laat. Hoe dan???


De voorstelling is te zien op zaterdag 12 oktober, 14.00 uur, in de Bibliotheek Lichtenvoorde (Dijkstraat 2a). Deze voorstelling is bedoeld voor kinderen van 4 tot 9 jaar, waarbij hun ouders natuurlijk ook welkom zijn.