Nippertje

Onze BoekStartcoach Elske tipt leuke boeken voor hele jonge kinderen. Elske is inmiddels een bekend gezicht op de consultatiebureaus in ons werkgebied, waar ze jonge ouders vertelt over het belang van (voor)lezen en de aanwezige kinderen laat kennismaken met mooie prentenboeken.

Elskes tips zijn gratis te reserveren in onze collectie en/of te leen als e-book. 

Veel plezier!

Elske over dit boek

Treuzelen? Doen jullie dat wel eens? Dit grappige egeltje Nippertje is er ook een kei in!

Elke ochtend is het weer hetzelfde liedje: het is tijd om naar school te gaan maar Nippertje wil nog even een liedje oefenen op de piano, zijn cavia moet nog eten, de auto’s moeten in de garage worden gezet en zijn rechterschoen is zoek Er is steeds weer wat anders. Het is een situatie die veel ouders vast bekend voor zal komen. Vol humor laat Rian Visser ons zien dat een beetje treuzelen en dromen zo gek nog niet is en soms meer oplevert dan dat eeuwige gehaast. Prachtige illustraties van Noëlle Smit. 

Kunnen jullie Nippertje het egeltje ook knutselen? Hier volgt vast een tip hoe je een egeltje kunt plakken van strookjes papier. Eerst zelf knippen en daarna plakken.

Veel plezier weer!

Knutseltip bij dit thema

'Weerwolfhooikoorts' voor de oudere broertjes en zusjes

Deze keer heeft Elske ook een tip (van Paul van Loon) voor de oudere kinderen: Haaa... tsjoe! Dolfje niest steeds vaker, nadat hij een weerwolf geweest is. Hoe kan dat? Dolfje wil geen weerwolf meer zijn. Hij verstopt zich voor de volle maan. Hij vermomt zich. Hij gaat zelfs naar de dierenarts. Maar niets helpt. Hij heeft de gevreesde weerwolfhooikoorts. 'Heel gevaarlijk voor weerwolven,' zegt opa weerwolf. En erg besmettelijk! Dus alle weerwolven zijn in gevaar. Ook Leo. En Noura! Ergens moet een medicijn zijn, maar waar? Dolfje gaat op zoek, samen met Leo. Ze hebben niet veel tijd. Voor de volle maan verdwijnt, moeten ze terug zijn met een medicijn...

Leen het e-book