De spin die veel scheetjes laat

Onze BoekStartcoach Elske tipt leuke boeken voor hele jonge kinderen. Elske is inmiddels een bekend gezicht op de consultatiebureaus in ons werkgebied, waar ze jonge ouders vertelt over het belang van (voor)lezen en de aanwezige kinderen laat kennismaken met mooie prentenboeken.

Elskes tips zijn gratis te reserveren in onze collectie en/of te leen als e-book.

Veel plezier!

De spin die veel scheetjes laat

Elske over dit boek

Ik hou van vrolijke boeken met een origineel verhaal en grappige figuurtjes als hoofdpersoon. Dit boek is een goed voorbeeld hiervan: ‘De spin die veel scheetjes laat’ van Filemon Wesselink

Het gaat namelijk over een spin die… juist, scheetjes laat. Dat vind ik al heel grappig. Hij laat zo veel scheetjes, omdat hij dol is op chili con carne. Heb jij wel eens een spin chili con carne zien eten? Ik niet. (Ik vind chili con carne wel lekker trouwens. Jullie ook?)

De scheetjesspin heeft honger en eet het liefst bruine bonen. Vooral chili con carne, zijn lievelingseten. Maar wat hij niet weet, is dat je van bruine bonen ook heel veel scheetjes moet laten. Alle dieren vinden hem stinken en blijven het liefst uit zijn buurt. Het spinnetje is erg verdrietig omdat niemand met hem wil spelen. Moet hij misschien toch wat anders gaan eten? Maar bruine bonen zijn zo lekker... 

Na het lezen van dit grappige verhaal, kun je eens proberen om zelf een spin te maken. Heel makkelijk, met zwarte verf op je hand. Je hand (zonder je duim) gebruik je dan als een soort stempel. Het kan met één hand of met twee. Daar krijg je hele grappige spinnen van.

Als je niet je hele hand wilt verven, kun je ook alleen je vingertop in de zwarte verf dopen, en zo kleine spinnetjes op het papier stempelen. Je kunt later de pootjes bijtekenen en witte oogjes of kruisjes erop maken.

Als je echt geen vieze handen wilt, kan het ook met een wc-rolletje.

Veel lees- en knutselplezier allemaal!