Beestje, waar ben je

Onze BoekStartcoach Elske tipt leuke boeken voor hele jonge kinderen. Elske is inmiddels een bekend gezicht op de consultatiebureaus in ons werkgebied, waar ze jonge ouders vertelt over het belang van (voor)lezen en de aanwezige kinderen laat kennismaken met mooie prentenboeken.

Elskes tips zijn gratis te reserveren in onze collectie en/of te leen als e-book.

Veel plezier!

Beestje, waar ben je

Leeuw, waar ben je

Eekhoorn, waar ben je

'Beestje, waar ben je?' is de titel van dit vierkante, hardkartonnen boekje. Dit boekje heb ik als BoekStartcoach standaard in mijn koffer zitten en wordt altijd door de kinderen gepakt. Het spreekt enorm aan, door de vrolijke kleuren en grappige afbeelding op de kaft.

In dit boek hebben zich vier beestjes verstopt: een rups, een bij, een slak en een lieveheersbeestje. Kunnen jullie ze samen vinden?

Op elke dubbele pagina keert de vraag ‘waar ben je?’ terug, waarbij het beestje wordt benoemd. Achter een grote, stevig bevestigde vilten flap (ideaal voor kinderhandjes) is een klein stukje te zien van het verstopte diertje. Vooral peuters vinden dit erg leuk, en willen het steeds weer opnieuw lezen!

De stoere illustraties zijn in sprekende kleuren uitgevoerd, net als de vilten flappen. Op de laatste pagina’s wacht nog een extra verrassing in de vorm van een spiegeltje achter een grote wolkenflap (‘Kindje, waar ben je?’). Een mooi en zorgvuldig uitgevoerde uitgave om samen plezier aan te beleven. Dit boek is al leuk voor kinderen vanaf ca. 1 jaar.

Ook verscheen het zoek-en-vindboekje 'Leeuw, waar ben je?' Kun jij de giraffe vinden? En waar is de olifant? 

Ook is er: 'Eenhoorn waar ben je?' Over de zeemeermin die zich heeft verstopt? En waar zijn toch de draak en de fee?

Kijk voor meer leuke boekentips per leeftijdscategorie eens op www.boekstart.nl en klik dan op ‘Boekentips’.