Duurzaam Winterswijk

European Green Leaf Award

Op 9 september 2021 won Winterswijk, als kleinste gemeente ooit, de European Green Leaf Award 2022. De Europese Commissie heeft deze prijs in 2008 ingesteld voor kleinere gemeenten en steden (20.000 tot 100.000 inwoners), die zich onderscheiden op het gebied van milieu en klimaat.

In het kader van deze prijs organiseert de Gemeente Winterswijk meerdere activiteiten rondom het thema duurzaamheid. Eén ervan is deze pagina met informatie en boekentips.

Kunstreis-e

Van 18 september tot en met 16 oktober vindt de KUNSTREIS(E), een duurzame fiets- wandelroute langs kunstwerken, in Winterswijk plaats. Één van de locaties waar een kunstwerk is te bewonderen is de Bibliotheek Winterswijk.

Steeds duidelijker wordt dat we zorgvuldig moeten omgaan met de wereld waarin we leven. Energie, water, transport en ook het gebruik van materiaal. Duurzaam dus. Een groeiende groep kunstenaars maakt werk van afgedankte spullen, hergebruikte voorwerpen en natuurlijke materialen. Dit is het uitgangspunt voor KUNSTREIS(E).

Bekijk de originele, verrassende kunstwerken bij bedrijven, instellingen en initiatieven die duurzaam werken en minder schade toevoegen aan onze leefomgeving. KUNSTREIS(E) sluit aan op de activiteiten van de gemeente Winterswijk in het kader van de Green Leaf Award.

In de Bibliotheek Winterswijk heeft kunstenaar Ab Marte zijn kunstwerk ‘Hollandse Nieuwste’ geïnstalleerd. Hij heeft dit recycle kunstwerk gemaakt naar aanleiding van een krantenbericht dat in 2035 er meer plastic dan vissen in de zee zullen zijn.

Meer informatie

Flyers met de route van Kunstreis-e zijn af te halen in de Bibliotheek Winterswijk, de VVV en alle andere deelnemende organisaties.

Green Leaf

Duurzaam Winterswijk

Thematische leestips 'duurzaamheid'

Voeding

Wonen

Klimaat