Coronamaatregelen

Blijf bij je bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

Digitheek


De Bibliotheek Oost-Achterhoek gaat haar dienstverlening uitbreiden met een Digitheek. In de Digitheek kunnen korte workshops op digitaal gebied gevolgd worden. Gratis en zowel voor leden als voor niet-leden. De pilot start eind mei in Lichtenvoorde, als de coronamaatregelen het toelaten. Elke laatste vrijdag van de maand, van 14.00-15.00 uur en van 15.30-16.30 uur kan er een workshop gevolgd worden.

Digitheek
In de Digitheek worden korte workshops gegeven, over diverse digitale onderwerpen. Van uitleg over wandelapps, tot zoeken in digitale foto-archieven, van uitleg over handige biebapps tot het maken van fotoboeken. Elke laatste vrijdagmiddag van de maand staat er een ander thema in de belangstelling. “Uit een vorig jaar gehouden enquête bleek de belangstelling voor korte workshops erg groot te zijn”, aldus communicatiemedewerker Resy Oonk. “Graag gaan we hier dan ook gehoor aan geven. De workshops zijn heel laagdrempelig. Er wordt kort iets uitgelegd en daarna kunnen de deelnemers onder begeleiding oefenen met de kennis die ze opgedaan hebben. In een uurtje worden ze heel veel wijzer en mochten ze daarna nog vragen hebben, dan kunnen ze altijd terecht bij onze digitale spreekuren”, aldus Oonk. De pilot van de Digitheek start in de Bibliotheek van Lichtenvoorde, waar de cursusruimte ‘De Dahlia’ onderdak zal gaan bieden aan deze nieuwe activiteit. Resy vult aan: “Als deze pilot een succes blijkt te zijn, gaan we het uitrollen naar onze andere vestigingen.”
Voor de workshops is het wel nodig dat je zelf apps kunt installeren. Lukt dit nog niet, dan kunnen we je op weg helpen tijdens onze gratis digitale spreekuren.

Programma 2021-2022
In de Bibliotheek is een flyer beschikbaar met alle data en onderwerpen voor het seizoen 2021-2022. Het programma is ook terug te vinden door onderstaande knop aan te klikken.

Cursusruimte De Dahlia, waar de Digitheek haar intrek neemt.