Onderhoud systeem

Op zondag 28 februari vindt er onderhoud plaats aan ons computersysteem. De catalogus, Mijn Bibliotheek, de Iguana-app zijn tot maandagochtend 1 maart, 8.00 uur, niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Gezond koken binnen je budget

Het Taalhuis Oost-Achterhoek organiseert een kookcursus vanaf mei 2019.

Vanaf 13 mei start de cursus ‘Gezond koken binnen je budget’ in het Hof in Borculo. Ken je iemand die het leuk vindt om te leren koken en die ook graag ondersteuning krijgt op het gebied van basisvaardigheden als taal en rekenen? Vertel hem of haar dan over deze gratis activiteit.

 

Cursus
‘Gezond koken binnen je budget’ is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt. De gerechten die gemaakt worden passen in een gezonde leefstijl, dus er wordt rekening gehouden met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Koken en taalvaardigheid
2,5 miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd waarvan meer dan de helft autochtoon is. Geletterdheid speelt een belangrijke rol binnen gezondheidsvaardigheden. Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zijn en voelen zich vaker minder gezond dan niet-laaggeletterden. Laaggeletterden missen namelijk vaak de vaardigheden om goed om te gaan met informatie over gezondheid, ziekte en zorg. Daarnaast is er veel schaamte als iemand niet goed kan lezen en schrijven. Daarom is deze cursus een laagdrempelige manier om aan de slag te gaan met taalvaardigheden en koken tegelijk!

Praktische informatie

  • Er is plek voor 8-12 deelnemers.
  • De cursus begint op maandagavond 13 mei.
  • De cursus duurt 9 weken en vindt plaats op maandagavond van 18.00 tot 20.30 uur in ‘Het Hof’, Hoflaan 5 in Borculo.
  • Het vervoer naar de kookcursus is gratis.
  • Aanmelden vóór 6 mei aanstaande.
  • Deelname is gratis! Snel aanmelden is aan te raden, want vol is vol.

Aanmelden
Aanmelden voor deze smakelijke en leerzame cursus verloopt via het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Na aanmelding zal er contact gelegd worden met de kandidaat-deelnemer voor een uitgebreider gesprek.