Welkom in de Bibliotheek Groenlo, ook jouw schoolbibliotheek

Heb je nog geen Bibliotheekpas? Op vertoon van je leerlingpas kun je gratis een biebpas komen halen in de Bibliotheek. Met deze pas kun je lenen in de bieb en kiezen uit de hele collectie. Je kunt zelf je boeken uitlenen en innemen. Ben je je pas kwijt? Dan kun je voor €2,50 een nieuwe pas laten maken. De bovenbouwboeken voor het vak Nederlands zijn geplaatst bij de romans. De Franse, Duitse en Engelse boekjes staan op niveau in een apart deel van de bieb. Veel leesplezier gewenst!

Spelregels

Lenen
In totaal mag je 10 boeken tegelijkertijd thuis hebben. Let op: voor de Franse, Duitse en Engelse boekjes geldt: maximaal één boekje per taal. Ook voor het reserveren geldt: maximaal 1 boekje per taal.
 
Leentermijn
Boeken, tijdschriften: 3 weken
DVD’s: 3 weken (leengeld 2 euro)
In de schoolvakanties loopt de leentermijn door.

Reserveren
Reserveren uit de collectie van de Bibliotheek Oost-Achterhoek én de schoolcollectie is gratis. De catalogus vind je op www.oostachterhoek.nl (Zie zoekveld bovenaan deze pagina).

Te laat
Boeken, tijdschriften: 0,15 euro per dag
DVD’s: 0,50 euro per dag

Inleverattendering
Wil je een berichtje in je mail ontvangen als je je boeken bijna in moet leveren? Geef ons dan je juiste mailadres door. Scheelt weer boete ;-). Bekijk wel even de voorwaarden van de inleverattendering.

Handig! De bieb-app

Ken je onze app? Je kunt er op een makkelijke manier mee reserveren en verlengen. Zoek in de stores naar Iguana en download dit hulpmiddeltje.

Lezen lastig?

Vind je lezen lastig, bijvoorbeeld door je dyslexie? Dan is ‘Passend Lezen’ misschien iets voor je? Kijk hier voor meer informatie.

E-books lenen

Met je biebpas kun je ook e-books lenen, zowel voor je e-reader als voor je tablet of mobiel. Neem eens een kijkje op www.bibliotheek.nl/ebooks en maak een account aan. Denk eraan dat je bij het intikken van je lenersnummer 00100 voor het nummer van je leerlingpas zet.

Tip!

Met je leerlingpas kun je ook lenen in onze vestigingen inBorculo, Ruurlo, Eibergen, Neede, Lichtenvoorde en Winterswijk. Je kunt zelfs bij de ene bieb lenen en bij de andere weer inleveren.

Openingstijden

De openingstijden van de Bibliotheek Groenlo vind je hier. Buiten deze tijden is de inleverbus bij de ingang van de bibliotheek geopend.