Door personeelstekort bij de Hartstichting gaan de voor de maand mei aangekondigde bloeddrukmetingen in Lichtenvoorde en Eibergen niet door. Excuses voor het ongemak!

Combinatiefunctionaris

In de gemeenten Berkelland en Oost Gelre zijn vanuit de bibliotheek zogenaamde combinatiefunctionarissen werkzaam voor het onderwijs. Deze bibliotheekmedewerkers worden op de scholen ingezet bij de uitvoering van diverse leesbevorderings- en mediawijsheidprojecten.

In overleg met de scholen worden jaarplannen gemaakt. De meeste scholen kiezen voor leesbevorderingsprojecten, maar er zijn ook scholen die inzetten op het bevorderen van mediawijsheid. In Oost Gelre zijn de combinatiefunctionarissen aan het werk op de Bibliotheek op School. Elke kleine kern van deze gemeente heeft een Bibliotheek op School, een bibliotheek, gericht op de basisschoolleerlingen.

Door het uitvoeren van leesbevorderingsprojecten op school gaan kinderen ook in hun vrije tijd meer lezen. Bewezen is dat vrij lezen een positieve invloed heeft op taalvaardigheid, waardoor kinderen lezen makkelijker en dus leuker vinden en nog meer gaan lezen. Kinderen die graag lezen worden kritische burgers! Uiteindelijk doel is dat er een doorgaande leerlijn ontstaat waarbij leesbevordering en mediawijsheid ge├»ntegreerd zijn in het bestaande lesaanbod.

Voor meer informatie over de combinatiefunctionaris kunt u terecht bij Rianne van Eijnatten, consulent leesbevordering en mediawijshed, tevens combinatiefunctionaris.