Waarom Digisterker?

 

De overheid doet steeds meer via het internet en vraagt u daar gebruik van te maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing.
Veel mensen zijn hier nog niet (voldoende) vaardig in.

Daarom biedt de Bibliotheek de cursus Digisterker aan.
Hiermee willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de (elektronische) overheid.

U leert hoe u handig en veilig informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u een DigiD kunt aanvragen en gebruiken.

In Nederland hebben ca. 1,6 miljoen mensen niet de kennis en ervaring met computers en internet om zelfstandig mee te kunnen in de digitale maatschappij en hun zaken met de e-overheid te kunnen afhandelen. De cursussen 'Klik en Tik' en 'Digisterker' zijn met name voor hen bedoeld om zelfvertrouwen te krijgen, zelfredzaam te worden en hun weg op internet te vinden.
In deze film vertellen cursisten en docenten over hun ervaring en over de effecten die het volgen van deze cursussen voor hen hebben gehad.

De cursus

We gaan ervan uit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. We hebben een online zelftest ontwikkeld om te testen of u over voldoende kennis beschikt om deel te nemen aan Digisterker. Deze digitest vindt u op deze pagina.

Gecertificeerde docenten van de Bibliotheek geven de cursus, die bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Zij leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. De groepsgrootte is maximaal 8 personen. Tijdens de cursus én thuis gaat u zelf oefenen op een computer. Bij de cursus hoort een uitgebreid werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen. U hoeft geen examen te doen. Maar met het doen van de oefeningen in het werkboek kunt u wel een certificaat verdienen.

Deelname aan de cursus (2 dagdelen) is voor iedereen gratis (incl. werkboek, koffie en thee). 

De plaatsing gaat volgens volgorde van inschrijving. Is de cursus vol dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. 

Digitest

Test hier uw digitale vaardigheden. 

Inschrijven Digisterker