Workshop 'digitale nalatenschap'

Op maandag 21 januari kunt u deelnemen aan één van de twee workshops over het 'digitale nalatenschap'. Hoe zorg je ervoor dat je nabestaanden toch bij je gegevens kunnen, als je tijdens je leven keurig je privacy hebt afgeschermd? Deze workshops vinden plaats in de Bibliotheek Ruurlo (9.30-10.30 uur en van 11.00-12.00 uur).

Tegenwoordig hebben we allemaal tal van accounts, diverse sociale mediaprofielen, bankieren we via internet en verloopt contact met instanties en overheden online. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te kraken zijn, en die niemand kent. Maar wat gebeurt er als iemand overlijdt? Die goed beveiligde accounts zijn dan voor niemand toegankelijk en worden spookprofielen. Dat kan heel vervelend en verdrietig zijn voor nabestaanden. Digitaal Nalaten, de nieuwe dienst van SeniorWeb, geeft informatie waarmee deze digitale nalatenschap goed geregeld kan worden.

Om gebruik te maken van de dienst Digitaal Nalaten moet u lid zijn van Seniorweb. Tijdens de workshop krijgt u een bon voor een gratis lidmaatschap van Seniorweb (tot 31-12-2019). Uw lidmaatschap stopt automatisch na deze periode.