Tabletcursussen in de Bibliotheek Ruurlo

Heeft u onlangs een tablet gekocht of gekregen? Is het toch moeilijker dan u dacht om met dit apparaat te werken? Op 22 oktober start er in de Bibliotheek Ruurlo een nieuwe cursus: Klik & Tik ‘De Tablet’. Klik & Tik is uitermate geschikt voor iedereen die geen of nauwelijks ervaring heeft met de tablet. Er wordt zowel voor iPad als voor Androidtablets een cursus georganiseerd. Voor leden van de Bibliotheek is deze cursus gratis.

Klik & Tik 'De Tablet'

Deze spiksplinternieuwe cursus helpt u om dingen te doen op uw eigen tablet. Omdat er verschillende tablets zijn, zijn er ook twee programma’s die u kunt volgen: één voor de iPad, de ander voor Androidtablets.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan:

  • aan- en uitzetten, opladen, geluid regelen, ontgrendelen, vegen, toetsenbord gebruiken;
  • naar internet gaan, websites zoeken en informatie zoeken op websites;
  • informatie zoeken op internet;
  • e-mails versturen en ontvangen;
  • foto’s en filmpjes maken en bekijken;
  • verbinding maken met wifi;
  • veilig werken op de tablet.

Twee verschillende cursussen
Heeft u een iPad (herkenbaar aan het logo met het appeltje op de achterkant)? Dan kunt u vanaf maandagochtend 22 oktober (10.30-11.30 uur) terecht in de Bibliotheek Ruurlo. Bezit u een Androidtablet, dan begint uw cursus ook op maandagochtend 22 oktober, maar dan om 09.30 uur (tot 10.30 uur).

Opgave
Wilt u deelnemen aan één van deze cursussen? En bent u in het bezit van een iPad of Androidtablet, die niet ouder is dan 4 tot 5 jaar? Dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929) of in de plaatselijke Bibliotheek. Ook is aanmelding via onderstaande knop mogelijk. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (€ 52,00 per jaar) of door het betalen van het cursusgeld (€ 60,00).