Lezing 21ste eeuwse vaardigheden in het basisonderwijs

23 november 2017, van 19:30 tot 21:30 | de Bibliotheek Eibergen

Kosten: gratis

Donderdag 23 november, 19.30 uur, geeft Elin Groot Rouwen een lezing over 21ste eeuwse vaardigheden. Deze lezing, die zal plaatsvinden in de Bibliotheek Eibergen, is speciaal bedoeld voor leraren uit het basisonderwijs. De toegang is gratis.

Informatievaardigheden; digitale vaardigheden; mediawijsheid; computational thinking. Diverse termen worden rondgestrooid als het neerkomt op de invulling van het onderwijs van de 21ste eeuw. Maar wat zijn nou de competenties van de 21ste eeuw? Zijn die helemaal nieuw? En hoe kun vorm geven aan deze competenties in een overvol onderwijsprogramma. Wat is de taak van mij als leerkracht in deze? En is dit niet gewoon een taak van de ouders? Hoeveel tijd mag een kind achter een computer zitten? Is schrijven niet meer belangrijk? Wat te doen bij cyberpesten? Hoe bescherm je je eigen privacy en die van je leerlingen?

Sinds de komst van computers hebben ouders en leerkrachten er een taak bij gekregen. Hoe begeleid je kinderen in de wereld van het web? Hoe bescherm je ze? Moeten kinderen leren programmeren? Of is dat helemaal niet nodig?

Elin Groot Rouwen, werkzaam als adviseur op de terreinen educatie, cultuur en samenleving bij Rijnbrink, komt een lezing geven vol met praktische tips en trucs over 21ste eeuwse vaardigheden en toepassingen in het onderwijs. Daarnaast wordt er tijdens de avond gelegenheid geboden om zelf met diverse programma’s en lestips aan de slag te gaan.