ZomerBieb

Van 15 juli tot en met 30 augustus organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek de ZomerBieb. Ben je tussen de 6-12 jaar en niet met vakantie? Wil je samen met vriendjes en vriendinnetjes iets leuks doen? Of moet je nog even geduld hebben tot zij terug zijn van vakantie? Je hoeft je zeker niet te vervelen, want in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kun je meedoen aan allerlei gezellige activiteiten.

Spelletjes voor kinderen van 6-10 jaar

In de vestigingen van Borculo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk kun je meedoen met het spannende Superheldenspel, de Annie M.G. Schmidt Quiz of de vakantieboekenbingo. Ook worden er verhalen voorgelezen. Je kunt leuke prijzen winnen en natuurlijk staat er ook iets lekkers voor je klaar. Meedoen is gratis en je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Workshops voor kinderen van 9-12 jaar

In Eibergen en Ruurlo kun je leren vloggen over je favoriete boek, je eigen filmpjes en klei-animaties maken of met een green screen beelden maken die in het echt niet kunnen. Hoe stoer is dat? Je betaalt € 2,50 om mee te doen en je hoeft je vooraf niet aan te melden. Een groot aantal van de workshops wordt uitgevoerd door Patrick Ros via Muziek & KunstWijs.

Minecraft XL Bouwwedstrijden

Op vrijdag 23 augustus strijden jongens en meiden van 9-13 jaar tijdens twee spannende Minecraft XL Bouwwedstrijden voor een felbegeerde legobokaal. Deze wedstrijd wordt door de Bibliotheek georganiseerd. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via de website www.oostachterhoek.nl. Deelname kost € 15,-.