Scoor een Boek!

Het sportieve leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. De Bibliotheek Achterhoekse Poort, de Bibliotheek Montferland, de Bibliotheek Oost-Achterhoek en de Bibliotheek West-Achterhoek werken samen met De Graafschap in dit project.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met 'Scoor een Boek!' willen we dat bereiken. In de komende negen weken gaan bijna 800 leerlingen uit groep 5 en 6 van 2​3 basisscholen in de Achterhoek zoveel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Hidde Jurjus, keeper van De Graafschap.

Ga de strijd aan! In de klas én thuis

Doe dit jaar mee aan de Scoor een Boek! Thuiseditie. In deze wedstrijd van de bibliotheek doet het hele gezin mee.

Naar de thuiseditie

Het Fluitsignaal

Helaas wordt de gezamenlijke sportieve afsluiting van Scoor een Boek die op 15 april plaats zou vinden op Stadion De Vijverberg geannuleerd. Samenbrengen van grote groepen kinderen afkomstig uit de gehele regio vinden we niet verstandig gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 
Er volgt nog een bericht over de alternatieve afsluiting van het project.

Lezen over voetbal


Lezen over sport

Meer sportieve boeken

Samenwerkende partners