Digitaal spreekuur

De medewerkers van het digitale spreekuur beantwoorden in eerste instantie vragen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek. Heeft u bijvoorbeeld vragen over het downloaden van e-books, het gebruik van de LuisterBieb, de biebapp en de website www.oostachterhoek.nl? Dan kunt u terecht bij het digitale spreekuur. We willen u met nadruk wijzen op de extra Corona maatregelen die worden genomen tijdens de spreekuren.

Corona-maatregelen:

U bent geregistreerd voor de spreekuren, dus uw contactgegevens zijn bekend.

We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand! We zorgen voor een tweede scherm zodat u op dit scherm kunt meekijken.De docent draagt bij handelingen binnen de 1,5 meter een gezichtsmasker en van u wordt verwacht dat u een mondkapje draagt.

Ook is het mogelijk om hulp te vragen bij het aanvragen van een DigiD en informatie te krijgen over het gebruik hiervan. Eveneens kunt u aan deze medewerkers vragen stellen over het gebruik van de sites van de rijksoverheid.


Heeft u vragen over apps, social media, Office-programma’s, Windows 10 of het gebruik van smartphone, laptop of tablet? Als u een gerichte vraag heeft, dan kunt u de spreekuurmedewerker inschakelen. Het spreekuur is echter geen cursus om u wegwijs te maken in een programma of apparaat. Daarvoor bieden we verschillende cursussen aan, die voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gratis (of in geval van Kruiswerkcursussen met korting) te volgen zijn.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft in alle vestigingen zogenaamde digitale spreekuren. In al onze vestigingen staat wekelijks een medewerker voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. De data vindt u hieronder (in de afsprakenplanner).

Iedereen mag het spreekuur bezoeken, ook als u niet woonachtig bent in de betreffende plaats. Maak online een afspraak, bij de balie van uw bibliotheek of telefonisch: 088-0062929. Heeft u vragen over uw mobiel, laptop of tablet, neem dan uw apparaat mee naar het spreekuur. Als u e-books wilt lenen voor uw e-reader, neem dan zowel uw laptop als uw reader mee (en uw inloggegevens)

Gebruikmaken van het digitale spreekuur is helemaal gratis! 

Afsprakenplanner - klik hier