Actueel

Je Bibliotheek is open! Een aantal activiteiten in onze vestigingen gaan door. Bekijk voor een actueel overzicht het tabblad activiteiten.
Blijf bij je bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

Digitaal spreekuur

De medewerkers van het digitale spreekuur beantwoorden in eerste instantie vragen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek. Heeft u bijvoorbeeld vragen over het downloaden van e-books, het gebruik van de LuisterBieb, de biebapp en de website www.oostachterhoek.nl? Dan kunt u terecht bij het digitale spreekuur. We willen u met nadruk wijzen op de extra Corona maatregelen die worden genomen tijdens de spreekuren.

Corona-maatregelen:

U bent geregistreerd voor de spreekuren, dus uw contactgegevens zijn bekend.

We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand! We zorgen voor een tweede scherm zodat u op dit scherm kunt meekijken.De docent draagt bij handelingen binnen de 1,5 meter een gezichtsmasker en van u wordt verwacht dat u een mondkapje draagt.

Ook is het mogelijk om hulp te vragen bij het aanvragen van een DigiD en informatie te krijgen over het gebruik hiervan. Eveneens kunt u aan deze medewerkers vragen stellen over het gebruik van de sites van de rijksoverheid.


Heeft u vragen over apps, social media, Office-programma’s, Windows 10 of het gebruik van smartphone, laptop of tablet? Als u een gerichte vraag heeft, dan kunt u de spreekuurmedewerker inschakelen. Het spreekuur is echter geen cursus om u wegwijs te maken in een programma of apparaat. Daarvoor bieden we verschillende cursussen aan, die voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek gratis (of in geval van Kruiswerkcursussen met korting) te volgen zijn.

De Bibliotheek Oost-Achterhoek heeft in alle vestigingen zogenaamde digitale spreekuren. In al onze vestigingen staat wekelijks een medewerker voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. De data vindt u hieronder (in de afsprakenplanner).

Iedereen mag het spreekuur bezoeken, ook als u niet woonachtig bent in de betreffende plaats. Maak online een afspraak, bij de balie van uw bibliotheek of telefonisch: 088-0062929. Heeft u vragen over uw mobiel, laptop of tablet, neem dan uw apparaat mee naar het spreekuur. Als u e-books wilt lenen voor uw e-reader, neem dan zowel uw laptop als uw reader mee (en uw inloggegevens)

Gebruikmaken van het digitale spreekuur is helemaal gratis! 

 

www.oostachterhoek.nl/spreekuur