Digitaal Spreekuur & IDO

In al onze vestigingen staat wekelijks een medewerker voor u klaar om uw vragen te beantwoorden tijdens het digitale spreekuur.  U dient wel een afspraak te maken. Kijk voor de data in de planner.

Digitale cursussen

De Bibliotheek Oost-Achterhoek biedt een groot aantal digitale cursussen aan, in alle drie gemeentes. De cursussen zijn verdeeld in algemene computercursussen (voor de absolute beginner en de iets gevorderden), themagerichte cursussen (onder andere Digisterker en DigiVitaler, maar ook een cursus online solliciteren) en digitale workshops van de Digitheek. Alle cursussen en workshops zijn gratis te volgen, voor leden én niet-leden.

Digitale bronnen

Bezoekers van de bibliotheek hebben gratis toegang tot een aantal databanken. Hebt u vragen bij het raadplegen van de bestanden of het uitprinten van de informatie, dan helpen onze bibliotheekmedewerkers u graag. De bestanden zijn zowel thuis als in de bibliotheek te raadplegen. Thuis met behulp van uw lenersnummer en wachtwoord.

Gratis WIFI

Alle zeven vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek zijn voorzien van een professionele voorziening voor gratis WIFI. Daarmee wil de bibliotheek informatie voor iedereen op een laagdrempelige manier beschikbaar stellen. Was het gebruik van de vaste internetpc’s in de bibliotheek al langer gratis, nu is daar dus een zeer snelle open WIFI-verbinding bij gekomen.