Coronamaatregelen

Blijf bij uw bezoek aan de Bibliotheek rekening houden met de geldende coronamaatregelen.

3D kroon

Omdat de BIEBlabs in onze Bibliotheken momenteel helaas niet door kunnen gaan, bieden we jullie online BIEBlabs. Dit is het tiende filmpje van Suzette. 
Het is bijna Koningsdag en afgelopen woensdag maakten we een kroon met modulaire origami. Nu pakken we het wat technischer aan. Je ontwerpt een 3D kroon in het gratis programma Tinkercad. Hiermee kun je ontwerpen maken die je – bijvoorbeeld in ons BIEBlab – met de 3D-printer kunt uitprinten. Maar ook als je niet kunt printen, is het ook erg leuk om je ontwerp van alle kanten te kunnen bekijken! Je kunt eigen ontwerpen maken, of andermans gedeelde ontwerpen aanpassen.

Omdat de BIEBlabs in onze Bibliotheken momenteel helaas niet door kunnen gaan, bieden we jullie online BIEBlabs. Bij het BIEBlab geven we workshops op het gebied van Creatieve Technologie. Het is voor kinderen van groep 5 t/m 8. Maar daar hoef je je nu lekker niet aan te houden... Elke woensdag en vrijdag vind je hier een nieuwe video!

De werkbeschrijving

Als je nieuw bent in Tinkercad, dan moet je eerst een (gratis) account aanmaken. In de video gaat alles heel snel, maar neem de tijd om het programma rustig te leren kennen.

Wil je meer weten over 3D printen en Tinkercad? Onze collega’s van Biblionet Groningen hebben ook een interessant filmpje gemaakt. Bekijk het hier.

Is de kroon nog te moeilijk? Bekijk dan eerst dit filmpje met eenvoudigere vormen. Bekijk het hier.

Tinker ze!

Bekijk het filmpje